Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти можуть опинитися без підкріплення на Херсонщині: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти можуть опинитися без підкріплення на Херсонщині: у США назвали причину

В ISW вважають, що російським військам буде важко направити підкріплення до Херсонської області

10 листопада 2023, 09:00 comments1633
Поділіться публікацією:

Російському військовому командуванню може бути важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на українські операції в східній частині Херсонській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти можуть опинитися без підкріплення на Херсонщині: у США назвали причину

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що це пов'язано з дефіцитом особового складу й потребою одночасно оборонятися в західній частині Запорізької області та підтримувати наступальні дії на сході України.

Аналітики посилаючись на російських військових блогерів зазначають, що українські сили "встановили контроль" над новими позиціями в Кринках (30 км на північний схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро) і вели штурм російських позицій на південь і південний захід від населеного пункту. Також є повідомлення про те, що українські сили просунулися до лісових масивів на південь від Кринок.

А український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що українські війська станом на 9 листопада встановили безперервний контроль над позиціями від Антонівського залізничного мосту (на північ від Пойма) до Антонівського автомобільного мосту (на північ від Олешок). Також ЗСУ перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка (53 км на північний схід від міста Херсона) щонайменше у двох районах.

"Російське командування, імовірно, зіткнеться зі значними труднощами при передислокації підрозділів з інших ділянок фронту, якщо відносно небоєздатних російських формувань і наразі незадіяних сил на Херсонському напрямку виявиться недостатньо для відповіді на українські операції на східному березі Дніпра", — йдеться в повідомленні.

Аналітики вважають, що передислокація значних частин 7-ї дивізії ВДВ або інших з’єднань і підрозділів російських окупантів із заходу Запорізької області, імовірно, зірвала б російські оборонні операції там.

"Російські війська продовжують накопичувати сили для підтримки наступальних зусиль РФ під Авдіївкою та локалізують наступальні операції в Харківській та Луганській областях", — повідомляють в ISW.

Аналітики вважають, що будь-яке потенційне російське передислокування на Херсонський напрямок, імовірно, погіршить здатність Росії підтримувати інші операції та зусилля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в естонській розвідці озвучили прогноз зі звільнення Криму, уточнивши, що росіянам вдалося конвертувати у свій успіх час, який вони витратили на потужне зміцнення раніше захоплених територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини