Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти мають реальні просування на фронті, а в деяких місцях – скидають триколор дроном
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти мають реальні просування на фронті, а в деяких місцях – скидають триколор дроном

Щоб підтвердити своє перебування чи оголосити про «перемоги», окупанти роблять картинку з прапором, скинувши його БпЛА

сьогодні, 07:41 comments2326
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Тихого 9 та 10 жовтня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни.

Окупанти мають реальні просування на фронті, а в деяких місцях – скидають триколор дроном

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Окупанти нещодавно просунулися на схід від Куп'янська на тлі атак, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 10 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 жовтня, показують, що ворог нещодавно просунувся вздовж вулиці Лугової у північній частині Петропавлівки та на південний захід від Котлярівки. Російські джерела стверджували, що окупанти просунулися на південний захід від Кислівки та до двох кілометрів на схід від Тернів, але ISW не виявила підтвердження цих заяв.

Російські джерела значною мірою заперечували нещодавні заяви про російське просування у напрямку Сіверська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, у цьому районі 10 жовтня. Військові пропагандисти широко стверджували 9 і 10 жовтня, що російські війська не захопили все Верхньокам'янське (на схід від Сіверська) та половину Серебрянки (на північ від Сіверська) і не просунулися на північ від Сіверська в районі Григорівки та Білогорівки.

Відомий, пов'язаний з Кремлем блогер стверджував, що у російських військ недостатньо прикриття, щоб захопити Верхньокам'янське без взяття висот на півночі та півдні, і що кадри з російським прапором на околиці Григорівки пов'язані з тим, що російський безпілотник скинув прапор, а не з позначкою стійкою позиції піхоти. ISW спостерігав геолокаційні кадри, опубліковані 7 та 8 жовтня, які вказують на те, що російські війська, принаймні, тимчасово просунулися на схід від Григорівки та в західну частину Верхньокам'янського, хоча це не вказує на те, що російські війська зайняли міцні позиції у цьому районі.

Також окупанти нещодавно незначно просунулися на північ від Часового Яру на тлі наступальних операцій у цьому районі 10 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 жовтня, показують, що російські війська трохи просунулися на південний захід від Григорівки.

Нещодавно українські сили відбили деякі позиції в межах і на південь від Торецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 10 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 та 10 жовтня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на північ від Нелипівки та відбили будівлю у центрі Торецька. Російський блогер заявив, що окупанти захопили будівлю на шахті "Центральна" у центрі Торецька.

Просування ворога було зафіксовано на південний схід від Покровська на тлі наступальних операцій 10 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 жовтня, показують, що окупанти просунулися на схід від Селідово та вздовж залізничної лінії на південь від Селідового.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 10 жовтня, що окупанти захопили Бажане Перше, контроль над яким Міністерство оборони Росії (МО) взяло на себе 14 вересня. Пропагандисти стверджують, що російські війська просунулися на 600 метрів завглибшки на схід від залізниці на схід від Селідово, на 950 метрів завглибшки в західній частині Цукуріно і на 400 метрів завглибшки на південь від Селідово. Російські війська також атакували на схід від Покровська в районі Сухої Балки, Новоторецької, Миролюбівки, Крутого Яру, Проміна, Лисика та Сухого Яру; та на південний схід від Покровська в районі Калинове, Гірника, Новоселидівки та Цукуриного 9 та 10 жовтня. Машовець охарактеризував російські атаки на напрямках Покровська та Курахового як "кумулятивні", в яких російські війська посилають безперервні хвилі штурмових груп, сподіваючись безладно закріпитися.

Крім цього, ворог нещодавно просунувся на південний захід від Донецька на тлі наступальних операцій у цьому районі 10 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на північний схід від Водяного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини