Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти мають просування на фронті: мапа Deepstate
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти мають просування на фронті: мапа Deepstate

Ворог щодня продовжує тиснути на Донбасі та захоплювати нові території

сьогодні, 07:44
Поділіться публікацією:

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про просування ворога біля Цукуриного, Катеринівки, Колесниківки та у Торецьку.

Окупанти мають просування на фронті: мапа Deepstate

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

За даними Інституту вивчення війни, російські війська нещодавно просунулися на південь від Сіверська і продовжили наступальні операції у цьому районі 3 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Веселого (на південь від Сіверська).

Також повідомляється про просування окупантів на схід і південний схід від Покровська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, у напрямку Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на південь від Новоторецького та східних околиць Лисівки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показують, що російські війська також просунулися далі на захід та південний захід від Новогродівки.

Російські пропагандисти заявили 2 і 3 жовтня, що окупанти, що діють на південний схід від Покровська, також захопили східне Цукуріно, просунулися в центр міста і досягли успіхів на південь і північ від Цукурино. Інший російський блогер заявив 3 жовтня, що російські війська просунулися на захід уздовж шосе Е-50 (Донецьк-Покровськ) на північ від Селідового. Однак ISW не побачив візуального підтвердження цих російських тверджень.

Також ворог нещодавно просунувся на південний захід від Донецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 3 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, вказують на те, що окупанти нещодавно просунулися вздовж дороги Павлівка-Богоявленка на північний захід від Вугледару під час нещодавнього нападу. Пропагандист заявив, що підрозділи російської 57-ї мотострілецької бригади та невказані російські підрозділи нещодавно захопили північну вентиляційну шахту шахти № 3 "Південнодонбаська" на північ від Вугледару, хоча ISW не виявив підтвердження цієї заяви. Окупанти продовжили наступ у районі Катеринівки, Костянтинівки, Богоявленки та Вугледару, а також у напрямку Трудового та Максимівки 2 та 3 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини