Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти мають просування майже на всіх ділянках фронту: які території захопив ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти мають просування майже на всіх ділянках фронту: які території захопив ворог

Повідомляється, що ворог міг відбити агрегатний завод у Вовчанську, про який відзвітувало ГУР

сьогодні, 07:49
Поділіться публікацією:

Російські війська нещодавно просунулися у Вовчанську на тлі наступальних операцій на півночі Харківської області 7, 8 і 9 жовтня. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти мають просування майже на всіх ділянках фронту: які території захопив ворог

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 жовтня, на яких зафіксовано російського солдата, який піднімає російський прапор у будівлі Вовчанського агрегатного заводу, вказують на те, що російські війська, ймовірно, відбили завод.

Повідомляється, що окупанти нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 8 і 9 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 жовтня, вказують на те, що є просування ворога на південь уздовж траси О-131306 на південний схід від Макіївки.

Просування ворога є і в районі Сіверська на тлі наступу в цьому районі 7, 8 і 9 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 та 8 жовтня, вказують на те, що окупанти нещодавно просунулися на схід від Григорівки та до західної частини Верхньокам'янського, що вказує на те, що російські війська, ймовірно, захопили Верхньокам'янське. За даними пропагандистів, підрозділи російської 2-ї мотострілецької бригади захопили Григорівку та Серебрянку і що російські війська також просунулися на північ від Верхньокам'янського та Спірної. Проте ISW не побачив підтвердження цим заявам.

Російські війська нещодавно просунулися у південному Торецьку. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, вказують на те, що окупанти нещодавно просунулися вздовж вулиці Героїв Праці у східній частині Торецька та вздовж вулиць Перемоги та Конституції у південній частині Торецька. Представник Луганської групи військ України майор Анастасія Бобовнікова заявила 7 жовтня, що російські війська увійшли на східну околицю Торецька та просунулися вздовж вулиці Центральної у напрямку шахти "Центральна".

Українські сили нещодавно просунулися під час контратаки на схід від Покровська, а російські окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що українські сили нещодавно просунулися до північно-західної частини Миколаївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що ворожі війська просунулися на північ від Новогродівки і трохи просунулися в центральному Желанному Першому. Міністерство оборони росії заявило 8 жовтня, що окупанти захопили Зоряне Перше (ймовірно, маючи на увазі сателітне співтовариство Зоряне), але ISW не виявив підтвердження цієї заяви.

Пропагандисти стверджували, що російські сили, що діють на південний схід від Покровська, також просунулися на захід від Новогродівки, на захід від Цукуриного, на південь від Желанного Другого та на захід від Невельського. Однак, ISW не виявив візуального підтвердження цих заяв.

Окупанти продовжили наступальні операції на південний захід від Донецька 9 жовтня і, як повідомляється, нещодавно просунулися. Російські джерела, включно з російським МО, заявили, що підрозділи 5-ї танкової бригади захопили Золоту Ниву 8 жовтня і закріпилися в населеному пункті станом на 9 жовтня. Російський блогер заявив 8 жовтня, що окупанти просунулися на північ від Вугледару. Проте, ISW не спостерігав візуального підтвердження цих заяв.

Також повідомляється про успіхи ворога на південь від Степногірська на тлі атак, що тривають, на заході Запорізької області 7, 8 і 9 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, вказують на те, що окупанти нещодавно трохи просунулися на південному заході Кам'янського (на південь від Степногірська). Російські блогери зазначили, що російські війська зберігають позиції в Кам'янському, і заявили, що російські війська просуваються далі до центру Кам'янського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини