Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти готуються до штурмів на новому напрямку: стала відома тактика наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти готуються до штурмів на новому напрямку: стала відома тактика наступу

Окупанти готуються відновити наступ на Харківщині, щоби відвоювати втрачені позиції

29 серпня 2024, 19:17
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують спроби прорвати оборону українських військових, активно обстрілюючи позиції ЗСУ на всіх напрямках фронту. Зокрема, на Харківщині окупанти готуються до нових штурмових дій, аби повернути втрачені позиції. Військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі Freedom відзначив, що активізація дій ворога зумовлена вказівками Кремля.

Окупанти готуються до штурмів на новому напрямку: стала відома тактика наступу

Війна в Україні

"Ворог не залишає спроби атакувати на всій лінії фронту. Щодо Харківського напрямку, то там відбуваються бойові дії, по-перше, тому, що так, мабуть, спланував Герасимов, який поки що командує російською армією на фронті. На це впливає політичний складник, тому що десь місяць тому на прес-конференції Пєскова його незручно запитали про те, провальна чи вдала операція російських військ на Харківщині. Він, природно, сказав, що все йде “за планом”, як зазвичай. А також заявив про те, що готуються наступні удари, які будуть більш ефективними, мовляв, будуть просування. Загалом — усе, що вони всі люблять розповідати”, — зазначив експерт.

Аналітик також додав, що запитання про Харківський напрямок помітно збентежило Пєскова, адже операція російських військ у регіоні була провальною. Проте після заяв Пєскова про підготовку нового штурму, командування російських військ змушене було перекинути туди додаткові сили та почати нові наступальні дії.

Перед початком атак російські війська проводять розвідку, покращують систему зв'язку та координацію між підрозділами, що нині спостерігається на Харківському напрямку. За словами Гетьмана, збільшилася активність диверсійно-розвідувальних груп у регіоні.

“Спочатку будуть збільшення польотів безпілотників. Потім — масовані артилерійські обстріли. Можливо, удари КАБів. А потім підуть уже наступи. І це зрозуміло, адже тут є політичний складник. І те, що буде на початку їхнього наступу, теж досить прогнозовано. Єдине, що поки не можна сказати точно, це будуть танкові удари чи піхотні. Невідомо, яку окупанти оберуть тактику. Це будуть або малі піхотні групи, штурмові, як це зараз відбувається на Покровському напрямку. Або як на Куп’янсько-Лиманському — будуть спроби атакувати важкою технікою: танками, броньованими машинами”, — підсумував Гетьман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія формує нову бригаду, щоб відправити її на Харківський напрямок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини