Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти готуються до наступу на новому напрямку: рахунок пішов на дні
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти готуються до наступу на новому напрямку: рахунок пішов на дні

Російські війська готуються наступати на Запорізькому напрямку

сьогодні, 18:20
Поділіться публікацією:

Ворожі війська можуть найближчим часом активізуватися у Запорізькій області. Окупанти ймовірно готуються до наступу. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, яку він оприлюднив в ефірі національного телемарафону.

Окупанти готуються до наступу на новому напрямку: рахунок пішов на дні

Фото портал "Коментарі"

Він наголосив на можливій новій російській наступальній операції, яка може початися наступного тижня. За його словами, у таборах ворога ведуться підготовчі заходи — мова йде про полігони навколо Маріуполя і в районі Бердянська.

"Вони в активній фазі підготовки. Росіяни, там де ми спостерігаємо, в певній оперативній паузі, яка дозволяє їм накопичити та збирати угрупування. І розбиратися, куди вони будуть сунути. Ми вважаємо, що наступна наступальна операція з російського боку можлива наступного тижня — не раніше, можливо навіть пізніше" — повідомив Андрющенко.

У своєму Telegram-каналі він пояснив, що фіксується певна оперативна пауза в переміщенні живої сили в напрям Розівка/Пологи. “Проте, в останні майже три тижні лише через Маріуполь за верифікованими даними Спротиву, переміщено не менше ніж 5 тисяч особового складу новосформованих підрозділів з території РФ. Плюс — переміщення через с. Гранітне (Новоазовськ-Гранітне-Волновахський район) з накопиченням північніше та на північний — захід від Вугледару”, — написав він. 

Також, за його словами, росіяни активно наповнили табори в Маріупольсько-Бердянської агломерації для підготовки чи доукомплектування та злагодження штурмових підрозділів, що відводять від лінії фронту. “Активно працюють три полігони в Маріупольському районі та Новопетрівський біля Бердянська. З огляду на строки, готові штурмовики будуть в стані “можна на фронт” ближче до середини наступного тижня (мінімум)”, — зазначив він. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, у що вірить Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини