Окупанти готують масовані удари по правому берегу Херсонщини: у ЗСУ розкрили подробиці

ЗСУ деокупували Херсон, але позиції знаходяться не так далеко

Ті населені пункти, які ЗСУ звільнили від окупаційних військ, постійно обстрілюються ворогом. Зважаючи на те, що позиції росіян знаходяться не так далеко від Херсона, не можна виключати, що обласний центр, як і інші населені пункти, що докуповуються, Херсонщини. Тому ЗСУ готують до можливого обстрілу. Як передає "Коментарі", про це в ефірі телемарафону розповіла голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Керівник прес-центру уточнила, що зміцнення російських сил на лівому березі розташовані досить близько до тих територій, з яких вони відступили правому березі.

Також речниця додала, що повертатися на деокуповані території Херсонської області поки не рекомендується.

Читайте також на порталі "Коментарі" - загроза повторного вторгнення з Білорусі: чому вона наростає - чи може спалахнути протест у країні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час звернення президент України Володимир Зеленський серед іншого заявив про звільнення 41 населеного пункту на півдні України, а також прокоментував новий пакет військової допомоги від США у розмірі 400 мільйонів доларів. У свою чергу міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що РФ потрібно не менше семи днів, щоб вивести свої війська з Херсона. А зима, на думку глави МО, дозволить Києву та Москві накопичити ресурси для подальших бойових дій. Як протистояння всіх фронтах може розвиватися далі? Чого очікувати в найближчому майбутньому? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.