Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти готують чергові провокації на ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти готують чергові провокації на ЗАЕС

На територію захопленої Запорізької атомної електростанції рашисти завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Град»

8 грудня 2022, 16:11
Поділіться публікацією:

Ворожі окупаційні війська завезли на територію Запорізької атомної електростанції РСЗВ – "Град". Зброю рашисти розмістили біля енергоблоку №6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, повідомили в "Енергоатомі", пишуть "Коментарі".

Окупанти готують чергові провокації на ЗАЕС

Окупанти готують чергові провокації на ЗАЕС

 

На цьому місці, поблизу шостого енергоблоку, раніше військові РФ будували деякі "захисні споруди" у таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

 

"Найбільш вірогідна провокація, що готується – обстріли протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, цими установками "Град" безпосередньо з майданчика ЗАЕС, користуючись "прикриттям" енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива", — кажуть в "Енергоатомі".

 

На думку українських атомників, усі світ розуміють кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю та вибухівку; замінували територію станції та під'їзні шляхи до неї.

 

"Звертаємось до МАГАТЕ й усієї світової атомної спільноти, інформуючи про додаткове розміщення РСЗВ "Град" безпосередньо на майданчику ЗАЕС. І вкотре закликаємо створити безпекову зону всередині та навколо станції за її повну демілітаризацію та деокупацію ", — резюмують в "Енергоатомі".

 

Як раніше писали "Коментарі", військовослужбовці РФ підуть із Запорізької АЕС, оскільки їхня лінія оборони поступово відсувається до російських кордонів РФ. Про це заявив Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента України. Тим часом у назначеній РФ "адміністрації" Енергодару заявляють, що і ЗАЕС, і місто залишаються під контролем Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини