Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти атакували установку Patriot ракетою "Кинжал": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти атакували установку Patriot ракетою "Кинжал": подробиці

Саме ракету "Кинжал" минулого тижня перехопили в небі над Києвом

13 травня 2023, 09:00 comments8794
Поділіться публікацією:

Росія намагалася знищити передану Україні систему ППО Patriot за допомогою гіперзвукової ракети "Кинжал". Стався інцидент минулого тижня. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє CNN, посилаючись на заяву двох американських чиновників на умовах конфіденційності.

Окупанти атакували установку Patriot ракетою "Кинжал": подробиці

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

"Атака не вдалася, і натомість українські військові перехопили ракету за допомогою системи Patriot", — заявили чиновники.

Стверджується, що українські зенітники випустили кілька ракет із установки Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету.

Офіційні особи США вважають, що російські війська запеленгували специфічні сигнали, що походять від радара установки Patriot, і за ними здійснили наведення ракети.                                                                  

"На відміну від деяких ППО меншої дальності, наданих Україні, які мобільні і за якими важче націлитись, велика батарея Patriot є стаціонарною системою, що дозволяє росіянам з часом прицілюватися на її місцезнаходження", — йдеться в матеріалі.

За словами офіційних осіб, є способи певною мірою замаскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли визначити зразкове місцезнаходження "Патріота", дислокованого за межами Києва. Атака відбулася у ніч проти 4 травня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи триватиме військова підтримка України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю їде до України, ЄС та Росії: які очікування – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини