Окупанти активізували розвідку на півдні: подробиці від ЗСУ

Через шторм у Чорному морі поки немає жодного ракетоносія РФ

Російські окупаційні війська активізували розвідку на півдні, зокрема, загарбники все частіше використовують розвідувальні БПЛА, спрямовуючи їх з акваторії Чорного моря.

"Ворог максимально збирає інформацію, активізував безпілотні розвідувальні апарати, які ми досить результативно збиваємо, але бачимо їх дедалі більше з'являється, зокрема, з акваторії Чорного моря вздовж узбережжя, на Миколаївщину спрямовані і на Одесу", - розповіла в ефірі загальнонаціонального телемарафону голова Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що зараз море дуже неспокійне, штормить. Тому загроза нових ракетних ударів по Україні з акваторії Чорного моря є мінімальною. Ворог хоч і тримає 9 кораблів на постійному чергуванні, але жодного ракетоносія серед них немає.

"Хоч це не свідчить в абсолюті про те, що вони не збираються атакувати. Пам'ятаємо, щоб вийти на бойові позиції, їм необхідно 1,5-2 години. Системи ППО, які є основним щитом у разі масованого ракетного удару, знаходяться на цілодобовому чергуванні Те, що ми відстежуємо поведінку ворога щодо наявності ракетоносіїв на службі та їх взаємодії з авіацією ворога – все це дає нам можливість попередити, провести додаткову розвідку та роботу з роз'яснення, що готується чи не готується ракетний удар”, – повідомила Гуменюк.

Вона також зазначила, що російські окупанти можуть заощаджувати ракети типу "Калібр", тому що запаси цих ракет закінчуються, а відновлення дуже утруднене, зокрема через санкції.

Також це може бути показником того, що самі пускові установки потребують збереження сил і ресурсів, тому що використовуються занадто часто ворогом. Тому ми говоримо про те, що під час масованого ракетного удару може бути застосований з десяток ракет типу Калібр, а це високоточний удар на конкретні об'єкти", - сказала Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі.

Також видання "Коментарі" повідомляло - ЄС та G7 вводять цінову стелю на російські нафтопродукти: як це позначиться на країні-агресорі.