Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупантам залишають працюючі підприємства і шахти: шокуючі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупантам залишають працюючі підприємства і шахти: шокуючі подробиці

При відступі ЗСУ не виводять із ладу підприємства і окупанти отримують їх у робочу стані та використовують у своїх цілях

сьогодні, 14:34
Поділіться публікацією:

Військовий експерт та співголова громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов в ефірі "Еспресо" наголосив на тривожній тенденції, коли українська промислова інфраструктура переходить в руки російським загарбникам у робочому стані.

Окупантам залишають працюючі підприємства і шахти: шокуючі подробиці

Окупанти

"Виникає доволі дивна ситуація, коли окупанти стирають з лиця землі українські міста, роблячи їх непридатними для проживання, а промислова інфраструктура залишається в робочому стані. У Новогродівці шахти взагалі перейшли під контроль окупантів із робочою системою водовідведення", — підкреслив Снєгирьов.

При цьому експерт вважає, що Донецька обласна військова адміністрація повинна пояснити, чому не відключається енергоживлення і не затоплюються промислові об'єкти перед їх захопленням, адже це дозволяє окупантам використовувати ці ресурси для своєї економіки без додаткових капіталовкладень у їхнє відновлення.

"На жаль, таких прикладів доволі багато, коли промислова інфраструктура України переходить в робочому стані до окупантів. Згадаймо Бахмут, коли бійці ПВК "Вагнера" демонстрували кількість захопленого промислового обладнання та готової продукції знаменитого заводу шампанських вин. Ні в кого тоді не виникло запитання: а що відбулося?" — наголосив Снєгирьов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін дуже хоче заморозити війну в Україні, щоб не тільки відновити боєздатність своєї армії, а і посилити тиск на окуповані території. При цьому, як підкреслив нардеп Мережко, замороження конфлікту не вирішує головної проблеми – деокупації територій та припинення агресії Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини