Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупантам заборонять розповідати про втрати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупантам заборонять розповідати про втрати в Україні

Загарбникам хочуть заборонити розповідати правду про війну

24 липня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Російських загарбників планують позбавити будь-яких засобів зв’язку у зоні бойових дій в Україні.

Окупантам заборонять розповідати про втрати в Україні

Росіяни посилюють цензуру. Фото з відкритих джерел

Як передає Центр національного спротиву, відповідне рішення ухвалив комітет Державної думи РФ з питань оборони і нацбезпеки.

Документом передбачається, що за недотримання такої вимоги російським терористам буде загрожувати дисциплінарний арешт до 10 діб. Головна причина, чому російські депутати хочуть ухвалили відповідний закон, – масові витоки інформації про втрати ворога в Україні. 

"Ті, хто прийшли “визволяти” Україну та українців від нормального та безпечного життя, у телефонних розмовах скаржаться своїм рідним про тотальне порушення їхніх прав з боку командування, невиплату обіцяних коштів, величезні втрати та небажання померти в українських посадках. Через такі “новини” трапляються поодинокі випадки, коли мами чи дружини “героїв” ставлять непотрібні питання російській владі", — йдеться у повідомленні Центру спротиву.

Зазначається, що незадоволені таким нововведенням й російські воєнкори. Вони скаржаться, що такий крок у випадку неухильного виконання закону в зоні бойових дій призведе до “абсолютної паралізації органів військового управління та втрати керованості військами”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що французька поліція затримала громадянина Росії у Парижі. Чоловік вів розвідувальну діяльність та планував спровокувати військові дії під час Олімпійських Ігор. У Парижі затримали 40-річного росіянина. 23 липня йому висунули звинувачення в "розвідувальній діяльності на іноземну державу з метою спровокувати військові дії у Франції". Після затримання громадянин РФ перебуває у СІЗО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини