ОК "Південь": росіяни створюють у Херсонській області непридатні для життя умови

Загарбники намагаються посіяти паніку серед місцевого населення, розповсюджуючи фейки про удари ЗСУ

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях на Херсонщині створюють непридатні для проживання місцевого цивільного населення умови. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Оперативне командування "Південь" у Facebook.

У повідомленні йдеться, що російські окупанти позбавляють людей повсякденної можливості користуватися електрикою, водою, немає доступу до Інтернету. Також росіяни лякають ракетними ударами з боку ЗСУ, агітуючи за термінову евакуацію.

Самі ж росіяни насамперед вивозять медустанови з персоналом та оперативні служби. Від місцевих підприємців вони вимагають терміново продати продовольчі товари, закривають магазини та ринки.

"Водночас підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки", - додали в ОК "Південь".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія звинуватила британський спецназ у підриві "Північних потоків" та навчанні тих, хто організував 29 жовтня атаки безпілотників на Чорноморський флот РФ у Севастополі. У Міноборони Великобританії назвали ці заяви РФ брехнею "епічного масштабу". Що відбувається та чому? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни розповіли, чому російський президент Володимир Путін чекає на зиму – які важливі рішення може ухвалити по Україні.