Офіційно підтверджено. Великобританія передасть Україні ескадрон танків

У рамках нового військового пакету уряд Британії виділить Україні ескадрон танків Challenger 2.

Уряд Великобританії погодив пакет військової допомоги Силам оборони України. Серед різної військової техніки також присутні західні сучасні танки Challenger 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міністерства оборони Великобританії.

Під час виступу у Палаті громад міністр оборони Великобританії Бен Воллес анонсував новий пакет військової допомоги для України. Серед виділеної техніки присутні артилерійські установки АС-90, бронетранспортери FV432 Bulldog, дрони, артилерійські снаряди та ракетні комплекси Starstreak.

Також у пакет допомоги від британців потрапив ескадрон танків Challenger 2, про які чиновники з Великобританії повідомляли раніше. Ескадрон танків складається з 12-15 одиниць військової техніки.

"Рішення Великої Британії відправити танки Challenger 2 в Україну є вивіреною відповіддю на зростаючу агресію та невибіркові бомбардування Росії", - пише The Guardian з посиланням на слова Воллеса.

Міністр оборони Великобританії також запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну, доки Російська Федерація на чолі з Путіним не зазнає поразки

"Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації та всієї її жорстокості та гарантувати, що у 2023 році та надалі, якщо це буде необхідно, Україна збереже свою динаміку за підтримки міжнародної спільноти, яка, як ніколи, налаштована на те, що незаконне та неспровоковане вторгнення Путіна зазнає краху", - сказав Бен Воллес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв реакцію Кремля на передачу танків Challenger 2 до України.

Також "Коментарі" писали про те, громадяни, яких країн підтримують постачання зброї в Україну.