Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіцер ЗСУ повідомив, до якої дати Путін наказав взяти Покровськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер ЗСУ повідомив, до якої дати Путін наказав взяти Покровськ

Російські окупанти форсують наступ на Донбасі: чому важливо встигнути до жовтня

5 вересня 2024, 17:13
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують посилені наступальні дії на Донбасі, прагнучи захопити Покровськ до 1 жовтня. Про це в ефірі 24 каналу заявив Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. За його словами, радіоперехоплення свідчать про чіткий наказ командування РФ — взяти місто до початку осіннього бездоріжжя.

Офіцер ЗСУ повідомив, до якої дати Путін наказав взяти Покровськ

Російські війська посилили наступ на Покровськ

Цехоцький наголосив, що росіяни діють із помітною поспішністю, що підтверджують останні бої на фронті. Причина такого поспіху — дощі, що наближаються, які істотно ускладнять пересування військ і техніки.                      

"Зараз окупанти поспішають, адже розуміють, що скоро почнуться дощі. На лінії, де зараз знаходяться ворожі підрозділи, не дуже схожий і не поїздиш навіть. Донецький ґрунт дуже важкий. Там ступиш у мокру землю і тобі одразу 10 кілограмів до взуття прилипне. Техніка також там не протягне", — заявив Сергій Цехоцький.

Російські війська зіштовхнулися з несподіваними труднощами цьому напрямі. Початковий план бліцкригу зазнав невдачі, і тепер ворог змушений змінювати тактику. Російські сили зосереджуються в районі Селидове та прилеглих населених пунктів, щоб захистити свої позиції та зберегти фланги від контратак українських сил.                                                                

Попри це українські Збройні сили готові до будь-якого розвитку подій.

"Хоча у противника ще багато сил, тому ворог намагатиметься. Проте в окремих місцях Збройні Сили відновлюють свої позиції, незважаючи на значну перевагу ворога у кількості", — підсумував Сергій Цехоцький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини