Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіцер ЗСУ назвав одну з ключових проблем фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер ЗСУ назвав одну з ключових проблем фронту

Керовані авіабомби окупантів створюють великі проблеми ЗСУ

19 березня 2024, 22:18
Поділіться публікацією:

Ворожі КАБи наразі є однією з найбільших проблем фронту, яким ЗСУ не мають чого протиставити. Для ефективної протидії ворожим авіабомбам потрібна західна протиповітряна  оборона або літаки F-16, пише заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ назвав одну з ключових проблем фронту

Росіяни масово застосовують КАБи. Фото з відкритих джерел

"Керовані авіабомби — одна з найбільших проблем для фронту зараз. За офіційними даними, РФ тільки з початку року скинула 3,5 тис. авіабомб на нашу територію. Великий відсоток бомб припав на Авдіївку — це наш підрозділ відчув на собі", — розповів офіцер ЗСУ.

За словами Максима Жоріна, це вперше після Другої світової війни, коли КАБи застосовуються в таких масштабах.

"Ця зброя неточна, але їй такою і не потрібно бути. При великих об’ємах знищується абсолютно все — будинки, будь-які споруди, позиції, підземні укриття. У Росії дуже велика кількість авіабомб. Росіяни мали величезні запаси до початку війни. Крім того, налагодили масове виробництво КАБів за останні два роки. Самостійно ми на сьогоднішній день нічого протиставити не можемо. Ефективно протидіяти КАБам можуть лише західні системи ППО та винищувачі F-16", — зазначив військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з аналізом даних Пенсійного фонду і Фонду соціального страхування РФ, між 2022 і 2023 роками відбулося рекордне зростання кількості російських чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю. У 2022 році в РФ офіційно налічувалося 1,67 млн чоловіків з інвалідністю, однак вже у 2023 році це число зросло на 507 тис. осіб або на 30%.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Кремлю потрібна президентська виборча кампанія з переобрання Володимира Путіна, щоби легітимізувати війну РФ проти України, переконаний політтехнолог Олег Постернак. "Президентська кампанія в Росії — це не про легітимність Путіна. Це про легітимність війни. Йому потрібен особистий результат для його маніпулятивної інтерпретації як результату підтримки війни", — наголосив політтехнолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини