Одну з найбільших ТЕС України повністю зруйновано: у Центренерго зробили заяву

Зараз на Зміївській ТЕС триває розбір завалів та немає доступу до більшої частини обладнання

Зміївську ТЕС у Харківській області України було повністю зруйновано внаслідок масштабного російського ракетного удару 22 березня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється на сайті "Центренерго".

"Знищено всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнування різний, від повного – до значного. Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, необхідної для відновлення, а також будь-яких прогнозів щодо часу ремонтів – немає”, – зазначаються у публікації.

Міністр енергетики Герман Галущенко після того, як побував на Зміївській ТЕС та побачив масштаби руйнувань після влучень ворожих ракет, пообіцяв "допомагати максимально".

Зазначимо, масована ракетно-дронова атака на енергетику України з боку РФ, яка сталася в ніч на 22 березня, стала найпотужнішою з початку вторгнення, запевняють в Укренерго. Удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також магістральних підстанціях. Страшні прильоти та пошкодження – на ДніпроГЕС. А напередодні, 21 березня, була спроба знищити низку цілей у Києві, проте тоді вдалося відбитися, знищивши понад 30 ворожих ракет. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі" причини та наслідки подібних повітряних атак ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Білий дім назвав останні ракетну атаку Росії на енергомережу України спробою російського диктатора Володимира Путіна "занурити" країну "в темряву".