Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одним Донбасом не обмежиться: де Путін зупинить свої армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Одним Донбасом не обмежиться: де Путін зупинить свої армії в Україні

Програма мінімум для Кремля полягає у захопленні значно більших територій, ніж окуповано зараз

19 березня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

У Росії закінчився фарс Кремля під назвою "переобрання Путіна" і тепер є загроза, що війна в Україні суттєво посилиться, адже диктатору потрібні нові завоювання. Чи так це? Яку ідеологію тепер може просувати Путін? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Одним Донбасом не обмежиться: де Путін зупинить свої армії в Україні

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Путін впевнений у своїй перемозі

Британський військовий аналітик Майкл Кларк в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив думку, що Володимир Путін бачить себе в одному ряду з російськими правителями-завойовниками минулого і має на меті відірвати від України як мінімум все Причорномор'я та Лівобережжя.

Експерт вважає, що Путін бачить за собою історичну місію з розширення кордонів Росії, наслідуючи приклад Петра Першого, Катерини Другої та Йосипа Сталіна.

"Я думаю, мінімум, якого він хоче, — це щось схоже на Новоросію Катерини Другої, що означало б російський контроль аж до Одеси і, ймовірно, до Молдови; створення російської клієнтської держави на схід від Дніпра; і огризок держави, починаючи від Києва [далі на захід], огризок України, який буде нежиттєздатним", — вважає Кларк.

За його словами, Володимир Путін впевнений, що такий "огризок" України досить швидко розвалиться остаточно, і тоді Росія зможе його легко поглинути.

На думку Кларка, все це означає велику небезпеку і для інших країн регіону, зокрема, Молдови та Грузії, які вже мають на своїй території створені Росією сепаратистські утворення. Також, на його думку, варто бути насторожі та Казахстану.

Снарядні та патронні заводи до завантажені, виробництво вибухівки підняли до 30%

Військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону заявив, що є цілком ймовірним, що після президентських "виборів" у РФ розпочнуть масову мобілізацію, що стане серйозним викликом для України.

"Чи противник має людський потенціал – однозначно, що так. Вони постійно декларують свій мобілізаційний резсурс від 1,5 млн до 3 млн людей. А експерти вважають, що в них є всі 7 млн… І нагадаю, там завжди була призовна компонента. Тобто користуватися кулеметом Калашникова вміють практично всі дорослі чоловіки. Чи може Путін вдатися до ідеології "вставай, страна огромная" — цілком. І це на справді серйозний виклик для нас. Треба серйозно укріплювати як наші кордони, так  усе, що по лінії боєзіткнень", – зазначив Черник.

Щодо того, чи здатна Росія забезпечити зброєю велику чисельність мобілізованих, експерт нагадав, що лише кулеметів Калашнікова "імперія" виготовила понад 100 млн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Путін пішов на шостий термін: чого тепер чекати від Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини