Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одні з найпотужніших і найшвидших: кого Україна направила в Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Одні з найпотужніших і найшвидших: кого Україна направила в Курську область

80-та десантно-штурмова бригада оснащена всім необхідним для жорстких і швидких атак

9 серпня 2024, 10:53
Поділіться публікацією:

До операції в Курській області приєдналася одна з найкраще оснащених і найшвидших українських бригад – 80-та десантно-штурмова бригада. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

Одні з найпотужніших і найшвидших: кого Україна направила в Курську область

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"На відео, що поширилося в соціальних мережах у четвер, зафіксовано, як танк Т-64БВ або Т-80БВ, саперна машина УР-77, інженерна машина ІМР-2, а також БТР-80 і колісні бронетранспортери Stryker американського виробництва проїжджають повз українську мінометну бригаду... З контексту зрозуміло, що на відео зафіксовані перші моменти серйозного українського наступу на російські позиції", — йдеться в матеріалі.

При цьому, як зазначає видання, таке поєднання колишніх радянських і колишніх американських машин є тільки у 80-й десантно-штурмовій бригаді. І участь 80-ї штурмової — однієї з найкращих українських бригад — підкреслює масштаб української операції з вторгнення в Курську область.

Раніше проукраїнські сили вже здійснювали рейди через кордон на південь Росії. Але ці рейди були невеликими за масштабом і ніколи не тривали більше кількох днів. Найбільше вони були спрямовані на те, щоб поставити російських лідерів у незручне становище.

Однак, як підкреслюють автори матеріалу, нинішня українська операція відрізняється від інших. У ній беруть участь щонайменше три бригади, кожна з яких налічує до 2 000 військовослужбовців: 22-га і 88-та механізовані бригади та 80-та десантно-штурмова бригада.

"З кожною годиною стає дедалі зрозуміліше, що те, що відбувається в Курську, — не рейд: це дійсно вторгнення", — ідеться в статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російське військове командування спробує реалізувати низку сценаріїв для звільнення населених пунктів Курської області, які ЗСУ взяли під контроль протягом останніх днів. Такої думку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини