Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одна з країн відмовила Україні в далекобійних ракетах
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн відмовила Україні в далекобійних ракетах

Німеччина поки не надасть Україні далекобійні ракети Taurus

19 жовтня 2023, 22:32
Поділіться публікацією:

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що уряд у Берліні поки не постачатиме Києву далекобійні ракети Taurus. Про це, як повідомляють "Коментарі", дипломат заявив "Європейській правді".

Одна з країн відмовила Україні в далекобійних ракетах

Ракета Taurus

"Наразі не буде постачання ракет Taurus Україні. На мою думку, федеральний уряд і канцлер Німеччини дуже чітко дали це зрозуміти. Ми проінформували про це рішення також український уряд, причому докладно поінформували. І поки це – все, що я можу сказати публічно з цього приводу", – наголосив Єгер.

На тлі відмови у Taurus Німеччина підготувала пакет допомоги для України на суму мільярд євро. Планується, що до нього увійдуть засоби ППО. Крім цього, за словами посла, ФРН днями заявила, що надасть Силам оборони України ще один комплекс Patriot. Він складається з командного пункту, радара, кількох пускових установок та ракети.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 5 жовтня пояснив, що Німеччина досі не ухвалила рішення про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки не хоче допустити ескалацію війни.

TAURUS KEPD 350/150 — німецько-шведська авіаційна крилата ракета класу "повітря-поверхня" великої дальності, призначена для високоточних ударів і ураження високозахищених і заглиблених цілей, включаючи важливі точкові та протяжні об'єкти, без заходу літака-носія в зону.

Нагадаємо, що цього тижня Україна отримала від США та успішно використала проти аеродромів окупантів у Бердянську та Луганську американські далекобійні ракети ATACMS.

Тим часом, Клімкін розповів про плани Путіна.

ЦАХАЛ отримав "зелене світло" на штурм сектора Гази.

А росіяни "обігнали Америку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини