Головна Новини Суспільство Війна з Росією Очільник МЗС Литви назвав, хто буде винний у перемозі Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МЗС Литви назвав, хто буде винний у перемозі Путіна

Габріелюс Ландсбергіс вважає, що США та ЄС мають більше допомагати Україні, а не схиляти країну до переговорів, адже тоді Путін переможе у війні.

13 листопада 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс розкритикував західних партнерів, які вагаються щодо подальшої підтримки України у війні проти Росії. На думку Ландсбергіса через це Путін може знову повірити у перемогу.

Очільник МЗС Литви назвав, хто буде винний у перемозі Путіна

Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з журналістами перед засіданням міністрів закордонних справ ЄС Габріелюс Ландсбергіс розповів, що президент Росії Володимир Путін може перехопити ініціативу у війні.

"Зараз ситуація виглядає так, що Путін готується здмухувати пил зі своїх планів на день перемоги, які він відклав на полицю на деякий час", — говорить Габріелюс Ландсбергіс.

За його словами винними у цьому є постійні дискусії у США, неспроможність ЄС розв'язувати питання військової підтримки України та тиск на українську армію на фронті. Через ці фактори, за словами Ландсбергіса, Путін "зараз може радісно почати планувати знову" військові дії в Україні.

Журналісти запитали Ландсбергіса, чи потрібно Україні вже думати про мирні переговори. Однак литовський міністр розкритикував цю ідею.

"Будь-які припинення вогню, будь-які перемовини — це шлях до дня перемоги у Москві", — сказав Габріелюс Ландсбергіс та вказав, що втрати або неповернення українських територій буде означати перемогу Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЄС заявили про позитивні зміни щодо України та вказали, що "Путін зарано радіє".

Також "Коментарі" писали, що кандидат в президенти США Дональд Трамп розповів, як саме завершить війну в Україні, якщо його оберуть американським президентом на виборах у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 листопада 2023, 15:26

Здається у Європі і США переймались що на них звалять програш України у війні. От і дочекалась. Тепер зрозуміли у яку халепу маразм Байдена може завести? Не корумпованих ж розкрадацьких брехунів юдейського Фюрера звинувачувати. Яка з них відповідальність? Афганістан не навчив?


Новини