Головна Новини Суспільство Війна з Росією Очікуваний наступ. Навіщо ЗСУ прорвались у Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікуваний наступ. Навіщо ЗСУ прорвались у Курську область

ЗСУ зайшли на російську територію обмеженими силами

7 серпня 2024, 00:26 comments11360
Поділіться публікацією:

Про можливий наступ Сил оборони України на Курську область РФ вже тривалий час говорили у військовій спільноті, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Очікуваний наступ. Навіщо ЗСУ прорвались у Курську область

Сили оборони наступають на Курську область. Фото з відкритих джерел

"Те, про що вже місяць знала добра третина військової спільноти, нарешті здійснилося — Сили оборони України вирішили потримати за м'які місця Курську область РФ, а конкретніше населений пункт Суджа", — розповів Микола Мельник.

За словами військовослужбовця, Сили оборони України діють на російській території обмеженими силами, хоча й з російського боку українському наступу протидіють лише прикордонники та росгвардійці.

"Росіяни підтягують резерви, але хто сказав, що це останній сюрприз українців цього тижня", — відзначив він.

Офіцер ЗСУ відзначив, що удари по погано захищеним прикордонним регіонам РФ обмеженими ударними групами — це те, що змусить росіян тримати у своїх західних регіонах резерви, які зараз йдуть під Покровськ і Торецьк, що знизить тиск на ЗСУ.

Водночас він відзначив, що одноразова акція, а не більш потужний наступ, не дасть навіть короткострокового ефекту.

"Втім, думаю, батьки-командири й без мене це розуміють", — резюмував офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські політв'язні, яких Кремль в рамках обміну передав західним державам, заявили про необхідність послаблення санкцій проти росіян та початку перемовин між РФ та Україною про завершення війни. За словами заступника командира Третьої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, не варто дивуватися поведінці російських політиків, яких Кремль видворив з РФ в межах обміну, оскільки їхня сутність нічим не відрізняється від сутності соратників диктатора Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини