Обов'язкова евакуація в одній з областей України: тисячі людей залишають домівки

Сумщина під обстрілами: 6 тисяч людей евакуйовують через загрозу життю

На Сумщині оголошено обов'язкову евакуацію жителів 23 населених пунктів у прикордонних громадах. Це рішення ухвалено через загострення ситуації в регіоні та постійні обстріли з боку Росії. Загалом планується евакуювати близько 6 тисяч осіб, серед яких 425 дітей.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив, що ситуація в регіоні вкрай напружена. Повітряна тривога тривала понад добу, проте Збройні сили України та Сили протиповітряної оборони успішно протистоять ворожим атакам, збиваючи навіть балістичні ракети. Більшість вибухів, які чують мешканці Сумщини, – це результат роботи ППО, і такого потужного захисту в регіоні ще не було.

“Такого прикриття ще не було на Сумщині”, – сказав він.

Питання евакуації розглядалося на засіданні Ради оборони області 7 серпня. Попри складну ситуацію, ЗСУ повністю контролюють її. Втім, безпека мирних жителів залишається пріоритетом, тому було ухвалено рішення про евакуацію з найбільш небезпечних районів.

Раніше “Коментарі” писали, що з початку тижня на Харківщині відзначається значне посилення кількості обстрілів з боку Росії, зокрема – район Вовчанська. Як передає портал "Коментарі", про це повідомила прес-служба операційної зони ОТГ "Харків" і наголосила – це може вказувати на наміри ворога розпочати активні штурмові дії.

При цьому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що спад наступальних дій російських військ, які тривають зараз, розпочнеться за півтора – максимум два місяці. Потім українцям потрібно буде вибирати один із варіантів – сидіти та чекати чи діяти на випередження.