Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оборона портів Одещини: нові заходи для безпеки персоналу і відновлення інфраструктури
commentss НОВИНИ Всі новини

Оборона портів Одещини: нові заходи для безпеки персоналу і відновлення інфраструктури

Олексій Кулеба оголосив про плани щодо посилення захисту українських морських шляхів

сьогодні, 13:41
Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр-міністр Олексій Кулеба під час робочого візиту на Одещину озвучив нові заходи для підвищення обороноздатності морських портів. Особливу увагу уряд звертає на безпеку персоналу та модернізацію інфраструктури. Попри загрози з боку рф, Україна залишається важливим експортером продовольства на світовий ринок, що робить безпеку портів критично важливою.

Оборона портів Одещини: нові заходи для безпеки персоналу і відновлення інфраструктури

Оборона портів Одещини. Фото: Мінінфраструктури

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олексій Кулеба під час робочої поїздки до Одеської області, разом із заступником міністра Тимуром Ткаченком та головою Адміністрації морських портів України Євгеном Ігнатенком, відвідав порти Чорноморськ, Південний та Одеса. Головною темою стало підвищення рівня безпеки портів, персоналу та відновлення ключових об’єктів інфраструктури.

“Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями. Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури одеського порту. Зокрема, це включатиме модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій”, – сказав Олексій Кулеба.

Наразі до портів Одеса, Чорноморськ та Південний чекають на підхід 86 суден, які мають перевезти близько 2 мільйонів тонн вантажів. Попри регулярні атаки на інфраструктуру з боку росії, Україна продовжує виконувати свою ключову роль у забезпеченні продовольчої стабільності в світі. За час роботи Українського морського коридору до українських портів зайшло понад 2,8 тисячі суден, продукція яких відправляється у понад 50 країн.

Також під час поїздки Олексій Кулеба провів нараду з представниками портів, державних підприємств та військовими. Основна увага була приділена захисту критичної інфраструктури та координації зусиль щодо безпеки морських об’єктів.

Нагадаємо, Україна закликає ММО невідкладно направити моніторингову місію в порти Одеси. 16 жовтня в Одесі Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга зустрівся з представниками Нордично-Балтійської вісімки, серед яких були міністри закордонних справ Швеції, Данії, Естонії, Латвії, Литви, Норвегії, а також делегати з Фінляндії та Ісландії. Ця зустріч стала логічним продовженням переговорів Президента України Володимира Зеленського з лідерами цих держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини