Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обмін полоненими: Україна повернула 130 наших людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін полоненими: Україна повернула 130 наших людей

Серед них захисники "Азовсталі"

7 березня 2023, 17:21
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбувся черговий обмін військовополоненими, в результаті якого вдалося повернути додому 130 наших людей — 126 захисників та 4 захисниць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Офісу президента Андрія Єрмака.

Обмін полоненими: Україна повернула 130 наших людей

Україна повернула своїх людей

"Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, Державна спеціальна служба транспорту. Серед них — 87 захисників Маріуполя, 71 з яких — із "Азовсталі", — написав Андрій Єрмак. — Також повертаємо взятих у полон в районі Бахмута та Соледара — загалом 35 людей з Донецького напрямку. Більшість з людей, яких ми повертаємо сьогодні, мають важкі поранення. Як каже Президент Володимир Зеленський, держава повинна подбати про кожного з них. Кожен з наших героїв має відчувати, що держава піклується про нього. Я пишаюся всією командою, яка довго і напружено працювала над цим обміном. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за чудову роботу. Неймовірні відчуття, коли наші — вдома".

Військове відомство РФ заявило, що воно під час обміну повернуло до Росії 90 військовослужбовців.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо про жорстоке вбивство рашистами беззбройного українського військовополоненого. Український журналіст Юрій Бутусов назвав одне ім'я загиблого, Міноборони України інше.

Обставини останнього бою загиблого під Бахмутом, за версією Юрія Бутусова, вражають:

"30 грудня з самого ранку рота вогневої підтримки, в якій Олександр Мацієвський мав посаду снайпера, зайняла позиції в районі міста Соледар Донецької області. Вони мали вийти на лінію зіткнення, закріпитись та втримати лісопосадку, щоб прикрити напрямок, на якому вже не було наших військ. Ворог був близько, але інформації де знаходився противник у підрозділу не було, треба було діяти швидко, щоб врятувати наші війська у Соледарі. Оскільки наших сил було мало, а фронт треба було контролювати широкий, взвод Мацієвського отримав низку окремих позицій у гущі чагарнику, які не дозволяли візуальне спостереження одна за одною. На крайньому фланзі на позицію було розміщено 5 бійців, разом з Олександром Мацієвським... Побратими впевнені, що Мацієвський зробив усе належне, він не здавався, а був захоплений раптово, не маючи можливості вести бій. Це могло статися через складну обстановку зустрічного бою, оскільки ворог вже фактично досягнув наших позицій, їх могли обійти з тилу або з флангу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини