Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обігнала Танзанію та Уганду: РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Обігнала Танзанію та Уганду: РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ (ФОТО)

ВІЛ розмножується в клітинах імунної системи людини і є одним із найнебезпечніших захворювань у сучасному світі.

4 грудня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:

За даними сайту Statista, Російська Федерація увійшла до п'ятірки країн, які "можуть похвалитися" одним із найвищих показників за рівнем інфікування населення вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Обігнала Танзанію та Уганду: РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ (ФОТО)

ВІЛ/Фото з відкритих джерел

При цьому країни Африки на південь від Сахари залишаються епіцентром пандемії вірусу імунодефіциту людини.

Так, у опублікованому у відкритому доступі списку, РФ, за кількістю заражених ВІЛ, обійшла такі країни, як Уганда, Танзанія, Бразилія, Замбія та Кенія.

І хоча кількість нових випадків інфікування в світі скоротилася з 2,9 мільйона у 2000 році до 1,5 мільйона минулого року, кількість людей, які живуть із ВІЛ, збільшилася з 26 мільйонів до більш ніж 38 мільйонів за останні два десятиліття.

Повідомляється, що "за офіційними даними від профільних чиновників із РФ" наразі ВІЛ виявлено лише у 1% російських громадян.

Загалом інфіковано 1,5 мільйона жителів РФ. Згідно з державною стратегією протидії поширенню ВІЛ у Росії, до 2030 року очікується ще понад 660 тисяч нових випадків.

Для довідки: Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) — це   ретровірус   з роду   лентивірусів , що викликає повільно прогресуюче захворювання -   ВІЛ-інфекцію . Вірус вражає клітини імунної системи. В результаті робота імунної системи пригнічується та розвивається синдром набутого імунного дефіциту (СНІД), організм хворого втрачає можливість захищатися від інфекцій та пухлин, виникають вторинні опортуністичні захворювання , які не характерні для людей з нормальним імунним статусом.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені винайшли вакцину проти раку: перші подробиці. Інноваційна вакцина пройшла першу стадію клінічних досліджень. Вчені вважають, що цей препарат може бути успішно використаний для лікування різних типів онкології.

Читайте такожКрихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак: подробиці експерименту. Сьогодні медицина безперечно вийшла на новий рівень і практично щодня з'являються нові методи діагностики, профілактики та лікування найсерйозніших захворювань.


Обігнала Танзанію та Уганду: РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини