Головна Новини Суспільство Війна з Росією NYT назвало «нейтральну» країну, яка активно наживається на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

NYT назвало «нейтральну» країну, яка активно наживається на війні в Україні

Китай самостійно забезпечує Росію всім тим, що раніше в Росію постачав увесь світ

21 грудня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Китай, який неодноразово заявляв про свій нейтралітет щодо війни в Україні, насправді активно наживається на подіях, що відбуваються на українській території. Російське вторгнення до України грає на руку Пекіну. Адже КНР продає Москві практично все, що потрібне в сучасній економіці. Китай користується вигідною собі ситуацією, коли Росія неспроможна імпортувати все необхідне із Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

NYT назвало «нейтральну» країну, яка активно наживається на війні в Україні

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

"Китайський експорт до сусіда настільки сильний, що цього літа китайські будівельники побудували склади та 20-поверхові офісні вежі на кордоні", – йдеться у статті.

Найбільше від сплеску торгівлі з Росією виграли китайські виробники автомобілів. Після того, як з російського ринку пішли геть Mercedes-Benz, BMW та інші західні виробники, їм на зміну прийшли китайські бренди. Наразі потоком до Росії йдуть і вантажівки для бізнесу, і легкові автомобілі для населення.

"Ніколи раніше ми не бачили, щоб автовиробники з однієї країни так швидко з’їдали таку велику частку ринку — китайці отримали несподіванку", — каже автомобільний консультант з Азії Майкл Данн.

NYT зазначає, що США рішуче застерегли Китай від відправки озброєнь до Росії, але поки що ніхто не навів вагомих доказів того, що китайці це роблять. Однак деяке цивільне обладнання, яке Китай продає Росії, таке як безпілотники та вантажівки, також використовується у військових цілях.

ЗМІ зазначає, що розрив Росії із Заходом став подарунком також і для будівельної галузі Китаю, яка переживає жорстку кризу після COVID-ного карантину. Уздовж кордону розширюється та будується торгова інфраструктура. Влітку у прикордонних містах Китаю будівництво велося швидкими темпами та призупинилося лише через холодну зиму.

Також NYT звертає увагу, що дешева російська енергія в обхід санкцій, накладених Заходом, допомогла китайським заводам конкурувати на світових ринках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США вперше назвали Китай союзником і натякнули на посилення санкцій проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 грудня 2023, 17:06

Виграють депресивні далекосхідні регіони Росії. Ще один приклад пустої знущальної клоунади наших пихатих патріотів з російських далекосхідних депресивних регіонів. Але вони цього і не зрозуміють і не визнають - вони нічому не вчаться. Саме ця поведінка привела Україну до війни і поразки.


Новини