Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нуланд розкрила нові деталі: чому Україна насправді вийшла із Стамбульських переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нуланд розкрила нові деталі: чому Україна насправді вийшла із Стамбульських переговорів

Україні була не вигідна угода, яка могла відбутися у Стамбулі

9 вересня 2024, 09:44 comments2286
Поділіться публікацією:

Україна вийшла зі Стамбульських угод із РФ після консультацій із США. Адже згідно з домовленостями, які нав'язувала РФ, стало зрозуміло, що угода забороняла Україні мати деякі системи озброєнь. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив колишня заступник держсекретаря Вікторія Нуланд.

Нуланд розкрила нові деталі: чому Україна насправді вийшла із Стамбульських переговорів

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Заступник держсекретаря США заявила, що російський диктатор міг отримати демілітаризовану Україну за безцінь.

"Україна, по суті, була б ослаблена як військова сила. При цьому аналогічних обмежень для Росії не було. Від Росії не потрібно відступити. Від неї не потрібно було мати буферну зону на кордоні з Україною. Їй не забороняли тримати на кордоні якесь озброєння. Тому в українській делегації і поза нею стали ставити питання про те, чи ця угода хороша. І саме зараз вона розпалася", — додала Нуланд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін заявив, що так звані "стамбульські домовленості" 2022 року можуть бути основою для переговорів між РФ та Україною, і нібито на це погодився глава української делегації Давид Арахамія. Однак домовленості не було досягнуто, а тексту договору сторони не погоджено, заявив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

Як заявив кремлівський диктатор, ці стамбульські домовленості нібито були парафовані українською стороною, тому вони нібито її повністю влаштовували.

Втім, як заявив Мережко, жодних "стамбульських домовленостей" не існує. За його словами, Путін нахабно бреше. Так, каже нардеп, переговори відбувалися, але після того, як увесь світ побачив сліди російських злочинів у Бучі та Ірпені, вони втратили сенс. Жодних домовленостей не було досягнуто, наголосив Мережко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини