Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий заступник Умєрова ненавидить кріпосне право у війську: чи зможе щось змінити
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий заступник Умєрова ненавидить кріпосне право у війську: чи зможе щось змінити

Призначення Мельника неоднозначне, втім, військові сподіваються, що йому дадуть провести якісні зміни в армії

сьогодні, 10:45
Поділіться публікацією:

Бригадного генерала Сергія Мельника ("Марсель"), призначили заступником міністра оборони.

Новий заступник Умєрова ненавидить кріпосне право у війську: чи зможе щось змінити

Сергій Мельник

Як відзначає керівником навчально-інструкторської групи 151-го навчального центру ЗСУ Роман Донік, мова йде про відверто неоднозначне призначення.

"Це коли нормальну людину, можуть просто обнулити обставини та оточення. Надіюсь цього не станеться і йому не будуть викручувати руки. А просто дадуть працювати. Бо до роботи і всякого двіжа, він просто навіжений", — підкреслив у Фейсбуці Донік.

За його словами, Мельник один з небагатьох керівників, хто не втік з Харкова 22 лютого. Він був начальником гарнізону хоча не кадровий військовий. Генерал юстиції. Як каже Донік, мало хто чекав, що начальник військово-юридичного інституту залишиться в місті і буде тут організовувати всі процеси по обороні міста і по всяким диверсійним пакостям окупантам.

"Не знаю, чи дадуть йому в МО повноваження робити те що він вміє і хоче, але надіюсь що так. Йому пофіг на політику та регалії. Відмовився від звання почесний громадянин на користь військових. Але йому не пофіг люди. Не пофіг Харків", — заявив Донік.

За його словами, завдяки сприянню Мельника, дуже багато питань вирішувалось на моменті становлення 151 НЦ. Окрім того, він дуже підтримує якісну підготовку особового складу, а це якраз один з напрямків профільного заступника.

"Невеличкий інсайд. Сергій Мельник до трясучки ненавидить кріпосне право по відношенню до рядового та сержантського складу. От просто до трясучки. Особливо коли досвідчених та фахових бійців правдами та не правдами не відпускають проти їх волі, аж поки вони не загинуть. Тому є надія, що щось може змінитися", — додав Донік.

При цьому військовий Олександр Карпюк припустив, що Мельника відправляють "на почесне горище".

"Дуже цікаво. Тобто бригадного генерала, який себе непогано проявив при повномасштабному вторгненні, відправляють на "почесне горище" в Міністерство оборони. Дуже неоднозначне рішення", — написав у Фейсбуці військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Миколайовича Мельника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини