Новий рекорд втрат Росії: такого не було за весь час війни

Сили оборони України вперше завдали втрат Росії у понад 10 тис. військових за тиждень.

Завдяки українським військовим Росія встановила новий рекорд за втратами на війні в Україні. За один тиждень Росія втратила понад 10 тис. солдатів особового складу, що стало найвищим показником з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, у період з 14 по 20 жовтня було ліквідовано 10 040 російських військових. Таким чином, цей тиждень став рекордним за втратами Росії за сім днів, а також першим, коли російські втрати перевищили позначку у 10 тис. солдатів.

Попередній рекорд за тижневими втратами РФ було зафіксовано у травні – 9 660 російських солдатів було знищено з 13 по 19 травня.


Статистика втрат Росії на війні в Україні у показниках за тиждень. Ресурс: russian-casualties.in.ua

Загалом українські сили в середньому від початку повномасштабного вторгнення знищують 4894 російських військових за тиждень. Таким чином, з 14 по 20 жовтня солдати ЗСУ перевищили "норму" з ліквідації військових РФ у понад два рази.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, Росія на війні втратила близько 680 230 своїх військових. До статистики втрат входять, як ліквідовані, так і поранені солдати армії РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про статистику втрат Росії на війні за вересень. Зафіксовано одразу два рекорди за втратами безпілотників та спецтехніки.

Також "Коментарі" писали про те, що аналітики відкритих даних підрахували втрати України та Росії у військовій техніці за два місяці боїв у Курській області. Наразі деяка перевага за військовими РФ за кількістю знищенної техніки.