Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий рекорд: скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд: скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною

ЗМІ повідомляють про рекордну кількість росіян, які хочуть закінчення війни з Україною

сьогодні, 12:08 comments1092
Поділіться публікацією:

У РФ стрімко зростає кількість РФ, які хочуть завершення війни в Україні. Також збільшується кількість тих, хто готовий розглянути компромісні рішення, аби домогтися встановлення миру. Про це свідчать результати опитувань двох проектів – "Хроніки" та ExtremeScan. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське видання "Холод"

Новий рекорд: скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Кількість прихильників перемир'я з Україною серед росіян досягла абсолютного максимуму — 49% опитаних висловили готовність підтримати мирну угоду, навіть якщо цілі "спецоперації" (так росіяни підмінюють поняття війна — ред.) залишаться невиконаними. Проти такого рішення виступають 33% респондентів, 18% — важко відповісти на це питання", — йдеться в публікації.

Також соціологи з'ясували, що 63% респондентів хотіли б укласти мир упродовж року.

Згідно з дослідженням ExtremeScan, привертає увагу, що деякі регіони виступають за завершення війни навіть сильніше, ніж такі більше міста, як Москва і Санкт-Петербург, де традиційно ставилися негативно до самої ідеї мобілізації та війни проти України.

Якщо ж говорити про регіони, то серед досліджуваних регіонів найнижча підтримка війни в Чеченській республіці — лише 39% респондентів заявили про свою підтримку "спецоперації", на другому місці — Республіка Тива (48% підтримки), трохи вище за рівень підтримки в Санкт-Петербурзі. — 50%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переважна частина росіян не виявляє активного ставлення до війни проти України, про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав російський політичний аналітик Іван Преображенський.

За словами Преображенського, основну підтримку війни у Росії надає близько 15-17% населення. Ця кількість змінюється в залежності від ситуації на фронті. Противники війни становлять близько 15%, проте частина з них виїхала за кордон, що тимчасово зменшило цю групу до 10%. Згодом їхня кількість зросла через мобілізацію та втрат серед російських військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини