Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий фейк щодо теракту у "Крокусі": російські ЗМІ звинуватили "Укрпошту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий фейк щодо теракту у "Крокусі": російські ЗМІ звинуватили "Укрпошту"

Окупанти розповсюджують фейк, пов’язаний з терактом у "Крокус Сіті Холл"

29 березня 2024, 16:45
Поділіться публікацією:
Нещодавно Центр протидії дезінформації (ЦПД) викрив чергову спробу російських окупантів підірвати довіру до українських державних установ. 

Новий фейк щодо теракту у "Крокусі": російські ЗМІ звинуватили "Укрпошту"

"Укрпошта" присвятила марку теракту у "Крокусі": фейк від росіян

Цього разу фейкова інформація стосувалася нібито випуску "Укрпоштою" поштових марок із зображенням палаючого концерт-залу "Крокус Сіті Холл" з провокаційним написом "Розплата невідворотна". Зазначені марки були представлені як офіційний випуск національного поштового оператора України, що насправді є неправдою.

"Росіяни з усією серйозністю поширюють фото поштових марок буцімто від "Укрпошти", на яких зображено палаючий "Крокус Сіті Хол" та міститься підпис "Розплата невідворотна". Ці марки є фейковими та жодного відношення до "Укрпошти" не мають", ― йдеться у повідомленні.

Подібні інформаційні атаки не є новим явищем, але з кожним разом вони набувають “цікавіших” форм. Раніше вже було зареєстровано випадки поширення діпфейків із залученням облич реальних осіб, зокрема, екссекретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Крім того,  Кремль знову без жодних доказів продовжує звинувачувати Україну в теракті в "Крокусі Сіті Хол". Це там вигадали і заявили, що наша країна нібито ще фінансувала виконавців злочину. Таку заяву було зроблено в Слідчому комітеті РФ

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Буданова відповіли, чи використовує Путін теракт у Крокусі для посилення війни проти України. Російський диктатор Володимир Путін навряд чи буде використовувати пропаганду причетності України до теракту в Підмосков'ї для посилення війни. Росія вже й так використовує весь арсенал проти України. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини