Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нові Санжари. У Космачі побили жінку та її доньку, бо думали, що вона «агент ТЦК»
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові Санжари. У Космачі побили жінку та її доньку, бо думали, що вона «агент ТЦК»

У Космачі місцеві жителі побили жінку та її доньку, оскільки подумали, що вона приїхала в село, щоб «здавати чоловіків» ТЦК. Тепер жінці погрожують і вимагають забрати заяву з поліції, розповідає портал «Коментарі»

8 лютого 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

У Космачі місцеві жителі побили жінку та її доньку, оскільки подумали, що вона приїхала в село, щоб "здавати чоловіків" ТЦК. Тепер жінці погрожують і вимагають забрати заяву з поліції, розповідає портал "Коментарі"

Нові Санжари. У Космачі побили жінку та її доньку, бо думали, що вона «агент ТЦК»

В Космачі місцеві побили жінку

6 лютого у місцевих пабліках Космача (Івано-Франківська область) з’явилася фейкова інформація про те, що в село їде шість автівок із працівниками ТЦК, щоб забирати на війну місцевих чоловіків. Ця інформація збурила громаду і в основному жінки перекрили дорогу, щоб не пропустили представників "військкомату".

"Під гарячу руку" розлючених жінок потрапила Іванна Ванджурак із шестирічною донькою, які їхали в Космач у відділення "Нової пошти", щоб забрати посилку. У село її впустили, але назад відмовилися, заявивши, що вона "агент ТЦК", яка приїхала, щоб "здавати чоловіків".

Іванна Ванджурак у соцмережах розповіла, що її машину оточили люди, хтось вдарив доньку битою, а її тягнути за волосся через вікно. Врятуватися від нападників жінці допомогли знайомі, які у той момент проходили повз. Унаслідок нападу Іванна отримала струс мозку, а її дочка — гематоми та забої.

Після інциденту жінка звернулася із заявою до поліції. За її словами, зараз вона та її родичі отримують погрози від невідомих.

"Вимагають видалити відео з соціальних мереж та забрати заяву з поліції. Кажуть: якщо за себе не боїтеся, то бійтеся за дітей. Сказали, що хату спалять",
- розповіла Іванна Ванджурак.

Разом з тим, голова Космацької громади Дмитро Мохначук вважає, що хтось спровокував такий конфлікт.

"Так, я знаю, що людям накипіло, але таке спровокувати… Хто це спровокував, нехай розбираються спецслужби"
, — вважає Мохначук.

Очільник громади повідомив, що від початку війни з Космацької громади на фронті пішли служити близько сотні людей, загинули шість героїв. Нині на передовій оборону тримають більше 60 військових з Космацької ТГ.

Окрім того, відомо, що у Національній поліції Івано-Франківщини розпочали провадження за фактом хуліганства, вчиненого групою людей. Згідно зі ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України, передбачено обмеження волі до п’яти років або тюремне ув’язнення до чотирьох років. Як повідомив речник Нацполіції в Івано-Франківській області Андрій Яциків, після інциденту у Космачі поліція розпочне посилене патрулювання.

За його словами, вже відомо, що всі учасники нападу є місцевими жителями. Станом на зараз слідчі допитують людей, які брали участь у перекритті дороги. Після цього буде ухвалено рішення щодо притягнення до відповідальності конкретних людей.

Назвав Космач Новими Санжарами політолог Олег Саакян.

"Соромно й за людей й за державу. Саме це мав на увазі, коли говорив, що таким підходом до мобілізації держава створює й скидає на плечі суспільства шалену конфліктогенність між різними групами — протиставляючи їх, а не навпаки — регулюючи складні процеси заради спільного блага. Й тут байдуже, це Галичина, Полтавщина чи умовна Слобожанщина — всюду в нас є й герої, й мерзотники",
- написав у Фейсбуці політолог.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Нових Санжарах відбулосяпротистояння місцевих мешканців з поліцією. Люди виступили проти того, щоб у населеному пункті у час коронавірусу перебували евакуйовані з Китаю українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Никита

8 лютого 2024, 18:35

Якісь двойні стандарти вирвали коси ч.2 ст. 296 кк Україні в Космачі, ТЦК забили людину в Броварському районі на очах поліції ч.1 ст.125 кк Україні

Ігор

8 лютого 2024, 16:42

Це не конфлікт. Конфлікт між двома кривавими Карликами розпалений агресивною екстремістською пропагандою юдейців Портнікова-Соловйова, а це бунт проти нацистської обрізаної Хунти і її кошерної корумпованої демократії. Люди не хочуть ставати м'ясом для глобального протистояння щоб не допустити багато-полярного світу, коли Китай схоче повернути Тайвань як Україна Крим.


Новини