Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нові докази військової співпраці РФ та КНДР: що отримує Путін від Кім Чен Ина
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові докази військової співпраці РФ та КНДР: що отримує Путін від Кім Чен Ина

Південна Корея виявила, що КНДР з початку повномасштабного вторгнення в Україну здійснила поставки щонайменше 11 тис. контейнерів зі зброєю до Росії.

25 липня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Північна Корея відправила Росії 5,2 млн артилерійських снарядів, що стало черговим доказом розвитку відносин між двома країнами, заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік. Крім того, південнокорейський міністр розповів, що отримала КНДР за поставки зброї до РФ.

Нові докази військової співпраці РФ та КНДР: що отримує Путін від Кім Чен Ина

Лідер КНДР Кім Чен Ин та російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік в інтерв'ю японському виданню Yomiuri Shimbun розповів про військову співпрацю між КНДР та Росією.

"До 15 липня з Північної Кореї до Росії було відправлено щонайменше 11 тис. контейнерів з 5,2 мільйона 152-мм снарядів", — сказав Шин Вон Сік.

Крім снарядів, за словами південнокорейського міністра, Росія також отримала кілька десятків балістичних ракет малої дальності. Шин Вон Сік заявив, що в обмін на постачання зброї до Росії для війни в Україні Північна Корея отримує "допомогу у вигляді продовольства, нафти і військових технологій".

Міністр оборони наголосив, що "справи набрали обертів" після візиту Кім Чен Ина до Росії у вересні минулого року, де він зустрівся з Володимиром Путіним у Владивостоці. А новий виток співпраці між Росією почався після червневої поїздки Путіна до КНДР у 2024 році, де лідери країн підписали договір про взаємодопомогу, який Шин Вон Сік назвав "злочинною змовою".

"Тепер Росія може без будь-яких обмежень отримувати з Північної Кореї артилерійські снаряди, ракети та інше обладнання, необхідне для вторгнення в Україну", — сказав глава Міноборони Кореї та додав, що Кремль також може запросити північнокорейську армію для військових дій в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Південна Корея поставила ультиматум Путіну. Директор Управління національної безпеки Південної Кореї Чан Хо розповів, що Сеул може змінити свою політику та почати постачати Україні летальне озброєння.

Також "Коментарі" писали, що Росія та Північна Корея підписали договір про взаємну військову допомогу, якщо одна з країн зазнає нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини