Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нове мінування ЗАЕС: у ГУР відповіли, чи варто переживати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове мінування ЗАЕС: у ГУР відповіли, чи варто переживати

Певний період була пряма загроза диверсій та теракту на території ЗАЕС, зараз нічого нового в діях ворога не спостерігається, висловився представник ГУР Андрій Юсов

20 січня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

"Гостра фраза" щодо можливості теракту на Запорізькій АЕС уже пройдена. Як передає портал "Коментарі", так речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов прокоментував в ефірі телемарафону заяву МАГАТЕ про нове замінування території ЗАЕС.

Нове мінування ЗАЕС: у ГУР відповіли, чи варто переживати

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Юсов натякнув, що нічого нового у діях ворога не спостерігається.

"Ще минулого року Головне управління розвідки Міноборони навіть оприлюднило карти мінно-вибухових загороджень, які росіяни зробили навколо периметра Запорізької АЕС і в середині самої станції. Тоді, можемо нагадати, експерти МАГАТЕ не підтверджували ці факти або не коментували ситуацію, або звертали увагу на ті ділянки, де такі речі відсутні", — зазначив він.

Представник розвідки підкреслив, що російські окупанти давно перетворили Запорізьку АЕС на військовий об'єкт, де мають свій особовий склад і озброєння. При цьому він нагадав, що фіксувалися обстріли окупантів з території станції та по самій станції, розміщення на її території реактивних систем залпового вогню, а також Росія запускала там БПЛА. Він наголосив, що розвідка завжди говорила про ці погрози.

За словами Юсова, певний період була пряма загроза диверсій та теракту на території ЗАЕС з боку окупантів, але внаслідок низки заходів гостру фазу вдалося зняти. Але загроза і для особового складу, і для об'єкту зберігатиметься весь час, доки його захоплено терористами. Лише повернення станції під український контроль дозволить відновити дотримання стандартів міжнародного атомного права та загалом безпеку цивільного персоналу та об'єкта для всіх навколишніх територій.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що окупанти знову замінували ЗАЕС: з'явилася реакція МАГАТЕ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини