Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова підтримка для дітей: уряд запроваджує щомісячні виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова підтримка для дітей: уряд запроваджує щомісячні виплати

Ініціатива спрямована на підтримку дітей, батьки яких загинули на фронті

14 березня 2024, 14:34
Поділіться публікацією:

Уряд України ухвалив важливе рішення про започаткування нової форми соціальної підтримки. Ця ініціатива спрямована на надання допомоги дітям, які втратили своїх батьків внаслідок військових дій, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Нова підтримка для дітей: уряд запроваджує щомісячні виплати

Фінансова допомога дітям, які втратили батьків на фронті, від уряду України

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді, Тарас Мельничук, зазначивши, що ця соціальна виплата буде надаватися дітям загиблих військовослужбовців, які не були частиною добровольчих формувань територіальних громад. Виплати призначаються також дітям тих, хто помер від поранень або зник безвісти під час військових дій.

Розмір допомоги встановлено на двох рівнях: для сімей, де є єдина дитина, місячна виплата складатиме 7800 гривень. В той час, як сім'ї з двома і більше дітьми отримуватимуть по 6100 гривень на кожну дитину. Це рішення є частиною ширшої стратегії уряду з підтримки тих, хто найбільше постраждав від війни.

Також важливо відзначити, що в кінці лютого Президент України Володимир Зеленський повідомив про значні втрати серед українських військовослужбовців з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії. За його словами, загинула 31 тисяча українських захисників, спростовуючи завищені цифри, які озвучувалися російським керівництвом.

На тлі втрат з боку України, Міністерство оборони країни повідомляє про значно вищі втрати Російської Федерації, які складають приблизно 430 тисяч вбитими та пораненими.

У контексті соціальних ініціатив, спрямованих на підтримку населення, варто згадати інші заходи, зокрема, проєкт Верховної Ради, що має на меті стимулювання демографічного росту в Україні. Йдеться про законопроєкт, який передбачає підвищення виплат за народження дитини, що є частиною ширшої програми соціальної підтримки громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини