Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова допомога від США: що кажуть бійці на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова допомога від США: що кажуть бійці на фронті

Українські воїни дуже сподіваються, що вона якнайшвидше надійде на передову

22 квітня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Військовий 109-го батальйону ЗСУ Єгор Фірсов, що тримає оборону на Авдіївському напрямку,  поділивсь своїми очікуваннями від рішення у Сполучених Штатів  відносно надання  допомоги Україні.

Нова допомога від США: що кажуть бійці на фронті

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

РФ захоче  завдати більше ударів на лінії фронту перед її надходженням, проте  в ЗСУ побачили  перспективу її отримання та є надія  швидше  скористатись  нею  на передовій,  сказав захисник під час ефіру  телемарафону.

Як стверджує Єгор Фірсов, для військових це стало чи не єдиною позитивною новиною  цьогоріч. "Це важливо, бо нам треба битись з розумінням перспективи і ось вона хоч якось намалювалась. Коли тобі кажуть, що протримайтесь тиждень-другий-третій і буде якась допомога, то це одна мотивація. А інколи ти воюєш без всілякої перспективи", — акцентує боєць.

Військовий  додає, що  перед цим на фронті всі  відстежувати за новинами,  ситуацію  в Сполучених Штатах з допомогою Україні. "Для нас це потужна і дуже обнадійлива новина. Нам треба трохи протриматись, незважаючи на те, що ситуація на фронті зараз, особливо на Східному, дуже-дуже важка. Ось буквально кілька хвилин тому ми готувались до оборонної операції, обговорювали її. І так скрізь, з ким би не спілкувався, з хлопцями на Часовому Яру, на Вугледарському напрямку, хто де, всі говорять — ситуація важка. Тому що кожної ночі ворог намагається щось здійснити",- повідомив  військовослужбовець.

Військові мають сподівання, що допомога якнайшвидше надійде на передову. "Ми, як ніхто, бачимо і відчуваємо підтримку Заходу. Для всієї країни вона на словах, в новинах чи цифрах, а у нас вона безпосередньо", — каже військовий. 

Він дотримується думки, що місто  Авдіївку втратили через те, що не могли перемогти ворога в повітрі. "Ми били ворога дронами, знали як знищити танки, як протидіяти піхоті. Але як протидіяти літакам, які кидали на нас десятки ФАБів на день, оце ми не розуміли як робити. І якогось паритету боротьби в повітрі в нас не було. Тому ми  постійно чекаємо новини щодо літаків і щодо якісного ППО, типу Patriot", — акцентує Єгор Фірсов.

Він висловив бажання, що нову  зброю військові   хотіли  отримати на фронті вже за "два-три тижні", але  є розуміння бюрократичних процесів. "Маю надію та очікування, що в перспективі до місяця ми маємо щось отримати і побачити, що нам може допомогти. Дуже сподіваємося, що це не розтягнеться на якесь півріччя. Тому що сил звичайно мало, але тримаємось і б’ємо ворога", -  підсумував  військовослужбовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, коли американська допомога надійде в Україну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини