Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова авантюра: у США розповіли, що вирішили у Кремлі після поразки на сході України
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова авантюра: у США розповіли, що вирішили у Кремлі після поразки на сході України

Країна-агресор також виснажила більшу частину сил, спочатку дислокованих на російських базах у колишніх радянських республіках.

16 вересня 2022, 08:02 comments1498
Поділіться публікацією:

Російська влада вдвічі посилила приховану мобілізацію в країні на тлі продовження контрнаступу ЗСУ на сході України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Нова авантюра: у США розповіли, що вирішили у Кремлі після поразки на сході України

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що українські захисники продовжують контрнаступальні операції на сході, посилюючи тиск на позиції окупантів та лінії тилового забезпечення у східній частині Харківської, північної Луганської та східної Донецької областей.

За даними ISW, Кремль, ймовірно, відмовився від своїх зусиль щодо захисту окремих суб'єктів федерації від вербульних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

Зазначається, що країна-агресор напевно виснажила велику частину сил, що спочатку дислоковані на російських базах у колишніх радянських республіках, відколи в лютому почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Це, ймовірно, послабило вплив РФ у цих державах.

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав усі суб'єкти федерації розпочати "самомобілізацію" і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан.

Кадиров заявив, що кожен суб'єкт РФ має довести свою готовність допомогти Росії, залучаючи щонайменше 1000 військовослужбовців. Деякі губернатори підтримали такий заклик. А призначений Росією голова окупованого Криму Сергій Аксьонов оголосив про формування на півострові двох добровольчих батальйонів на підтримку закликів Кадирова.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у Росії йде прихована мобілізація мешканців Московської та Ленінградської областей для оборони Криму. За даними ГУР, до Криму було переміщено вже близько 1,2 тис. призовників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у МЗС РФ розповіли, який крок США змусить вважати Вашингтон стороною конфлікту в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини