Головна Новини Суспільство Війна з Росією Норвезький пасажирський літак залетів у закритий повітряний простір України
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвезький пасажирський літак залетів у закритий повітряний простір України

У безпольотну зону над Україною увійшов норвезький літак, який здатен перевозити 180 пасажирів.

13 серпня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час польоту з Норвегії до Туреччини Airbus A320-200 авіакомпанії BBN Airlines залетів у закритий повітряний простір України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на норвезьке видання NRK.

Норвезький пасажирський літак залетів у закритий повітряний простір України

Літак компанії BBN Airlines. Фото з відкритих джерел

Інцидент стався 25 липня, однак маршрут літака помітили лише зараз. Чартерний літак вилетів близько 22 години з Норвегії до Туреччини, однак змінив маршрут. Згідно з повідомленнями, екіпаж літака повинен був розглянути альтернативний маршрут через потужний шторм у його напрямку та увійшов в безпольотну зону над Україною.

Представник авіакомпанії BBN Airlines відреагував на поширення інформації серед місцевих ЗМІ щодо перебування пасажирського літака у закритому повітряному просторі України, яка постійно піддається російським обстрілам.

"Ми розуміємо занепокоєння, яке спричинив цей інцидент, і запевняємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним випадкам", — вказав представник BBN Airlines.

Дослідник Школи військово-повітряних сил Швеції Ларс Педер Хага заявив, що це прикрий інцидент, адже безпольотна зона над Україною була запроваджена з серозних причин.  Airbus A320-200 увійшов у повітряний простір України в Закарпатській області, що підтверджують дані фіксації польотів на сервісі Flightradar24.

Норвезький пасажирський літак залетів у закритий повітряний простір України - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що авіаперевізник з України направив лист до керівництва країни з проханням відновити авіаперельоти з одного українського міста. У листі компанія обґрунтувала безпечність польотів саме з цього міста.

Також "Коментарі" писав, що літак з пасажирами летів з Італії до Лондона, однак потрапив в Африку. Авіаперевізник вказав неочікуване пояснення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини