Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина зірвала постачання Україні важливого озброєння: Bild розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина зірвала постачання Україні важливого озброєння: Bild розкрив деталі

Україна розраховувала отримати 400 бронемашин MRAP

22 квітня 2024, 16:38 comments3038
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини пообіцяв передати для українських військових до 400 одиниць важких колісних бронемашин MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) із посиленим протимінним захистом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє німецький таблоїд "Bild".

Німеччина зірвала постачання Україні важливого озброєння: Bild розкрив деталі

Важкі колісні бронемашини MRAP. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що контракт на постачання бронемашин підписала влада України та німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) під фінансування з бюджетних коштів Німеччини на загальну суму 315 млн євро.

У Міністерстві оборони Німеччини заявляють, що всі бронемашини планують передати цього року.

При цьому у розпорядження видання потрапив документ Міноборони Німеччини від вересня минулого року, в якому йдеться про те, що MRAP для Збройних сил України мають бути поставлені партіями по 20 штук із січня по жовтень 2024 року. Однак на даний момент постачання так і не розпочалося.

За інформацією німецького видання, план на 2024 скоротили спочатку до 200, а потім до 100 бронемашин, а початок поставок перенесли з січня на травень-червень.

Причина в тому, що FFG отримує запчастини для MRAP із США і лише збирає їх у Німеччині. У компанії виникли "обмеження ліцензії на експорт із США до Німеччини", а також проблеми із сертифікацією протимінного захисту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цього тижня затверджена Палатою представників допомога Україні (через що максимально радикальні республіканці погрожують спікеру Майку Джонсону відставкою), має пройти Сенат, а потім і Білий дім. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, має надійти до ЗСУ якнайшвидше, інакше росіяни, активізуючи наступ, досягнуть нових успіхів на фронті. Тим часом у Німеччині не виключають, що така масштабна допомога Україні з боку США може стати останнім таким пакетом із-за океану – і закликають європейців зробити набагато більше для нашої країни. Про що говорить спільна ситуація із підтримкою України з боку Заходу? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини