Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина викупить у Швейцарії свої танки Leopard 2: чи отримає їх Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина викупить у Швейцарії свої танки Leopard 2: чи отримає їх Україна

Швейцарський парламент у вівторок схвалив виведення з експлуатації 25 танків Leopard 2, що відкриває шлях для їхнього перепродажу Німеччині

27 вересня 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

Швейцарія дала згоду на те, щоб продати Німеччині назад танки Leopard 2 німецького виробництва, щоб допомогти поповнити запаси після пожертвувань Україні. Швейцарський парламент схвалив виведення з експлуатації 25 танків Leopard 2, що відкриває шлях для їхнього перепродажу Німеччині. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Німеччина викупить у Швейцарії свої танки Leopard 2: чи отримає їх Україна

Танки Leopard 2. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що в лютому Німеччина звернулася до Швейцарії з проханням продати деякі з 96 танків Leopard 2, які вона зберігає, виробника Rheinmetall AG.

Для дотримання швейцарських законів про нейтралітет Берлін запевнив Берн, що зброя не потрапить до Києва, а залишиться в Німеччині чи союзнику з НАТО чи Європейського Союзу.

"Ми дуже раді та вдячні за це рішення", — сказав посол Німеччини у Швейцарії Мішель Флюгер. — "Нам потрібні ці танки, вони заповнять прогалини у нас та наших європейських партнерів".

Флюгер також додав, що його країна хотіла б передати частину із закупленої у Швейцарії зброї Україні.

"Ми закупили багато зброї, систем, компонентів або боєприпасів у Швейцарії, включно з нашими партнерами по НАТО, і тепер ми хотіли б передати деякі з цих систем Україні", — сказав він.

У той же час попередні запити Німеччини, Данії та Іспанії дозволити передачу Україні раніше закупленої зброї швейцарського виробництва було заблоковано Берном через нейтралітет Швейцарії, який забороняє постачання зброї прямо чи опосередковано комбатантам під час війни.

Зазначимо, Німеччина проводить переговори з країнами-партнерами щодо тимчасової передачі Україні систем протиповітряної оборони IRIS-T.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини