Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина сьогодні зробить важливу заяву щодо МіГ-29 для України, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина сьогодні зробить важливу заяву щодо МіГ-29 для України, - ЗМІ

Україна може отримати ще п'ять літаків МіГ-29

13 квітня 2023, 16:25 comments1717
Поділіться публікацією:

Федеральний уряд Німеччини планує дозволити Польщі передачу в Україну п'яти літаків МіГ-29. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Німеччина сьогодні зробить важливу заяву щодо МіГ-29 для України, - ЗМІ

МіГ-29. Фото: з відкритих джерел

Йдеться про літаки зі старих запасів НДР, які Варшава колись отримала від Берліна.

"Берлін дозволить Варшаві передачу Києву МіГ-29 за запасами колишньої НДР, рішення буде ухвалено вже сьогодні", — пише видання.

Раніше ЗМІ стало відомо, що Польща планує запросити дозвіл Німеччини щодо передачі повітряних суден. Повідомлялося, що відповідного листа вже надійшло до Берліна. Польща вже передала Україні чотири МІГ-29, про що публічно заявила.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні всі свої Міг-29: про яку кількість авіації йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у мережі з'явився звіт американських розвідслужб, з якого випливає, що представники ПВК "Вагнера" нібито зустрічалися з турецькими контактами ще на початку лютого з метою "придбати озброєння та обладнання в Туреччині", які потім могли б використати найманці, що воюють проти українських військ. Крім того, є дані, що найманці збиралися використовувати частину закуплених у Туреччині озброєнь у Малі, де ПВК "Вагнер" має свої інтереси. Про що говорить поява таких даних практично за місяць до виборів у Туреччині? Чи може це якось вплинути як на вибори, так і на відносини Туреччини із союзниками щодо НАТО? Кому вигідні подібні "сливи", які не мають офіційного підтвердження? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

wexxx

13 квітня 2023, 16:06

Сайт Знакомств Без Комплексов - здесь девушки сами хотят и дают в попу и берут в рот. Все анонимно и бесплатно ----- https://vinci.tk/xclub


Новини