Нідерланди передали Україні перші винищувачі F-16: деталі від міністра оборони

Міністр оборони Нідерландів відвідав Харків

Нідерланди здійснили перше постачання винищувачів F-16 до України, про що офіційно повідомив міністр оборони країни Рубен Брекельманс.

Я вперше можу офіційно оголосити, що перші нідерландські F-16 поставлені в Україну. Це терміново потрібно. У Харкові я бачив збитки від російських авіаударів і чув часті сигнали авіації. Решта з 24 літаків з’являться в найближчі місяці, – йдеться в повідомленні.

Військова допомога Україні

Міністерство оборони США оголосило про виділення нового пакета військової допомоги на 2,4 млрд доларів в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI). У Пентагоні повідомили, що цей пакет забезпечить Україну додатковими засобами протиповітряної оборони, безпілотними авіаційними системами, боєприпасами класу "повітря-земля" та зміцнить оборонно-промислову базу України і забезпечить потреби в її обслуговуванні та підтримці.

Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет військової підтримки для України в розмірі 7.9 мільярдів доларів. У складі цього пакету – додаткова батарея системи протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі, безпілотники, крилаті авіабомби JSOW, а також програма навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Німеччина вкотре надала Україні значну військову допомогу, до складу якої увійшли озброєння та техніка, що фінансуються як із фондів федерального уряду, так і зі складів Федеральних збройних сил. Цей пакет є частиною ширшої підтримки України, спрямованої на посилення її обороноздатності у протистоянні російській агресії.