Нічого святого: у великодню ніч ворог обстріляв церкву

Під Запоріжжям

Цією ніччю ворог обстріляв Запоріжжя та околиці - під обстріл потрапили зелена зона в обласному центрі та церква в Комишувасі, що під Запоріжжям. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва та голову Запорізької ОВА Юрія Малашка. Жертв та постраждалих немає.

"У цю святу ніч Божого Воскресіння окупанти вкотре продемонстрували свою безчесність та бездушність, обстрілявши наше мирне спляче Запоріжжя. Дякувати Богу, внаслідок ворожої атаки жодна людина не постраждала", - пише в своє телеграм-каналі Анатолій Куртєв.

"У Комишувасі постраждала місцева церква, в якій, на щастя, не проводили службу. Руйнувань зазнали й будівлі поруч. В обласному центрі ворог поцілив у зелену зону. Наслідки пошкоджень від вибухової хвилі наразі встановлюються. Фахівці невідкладно розпочали свою роботу", - каже Юрій Малашко.

Тим часом, у США через секс-скандал заарештували тренерку.

Китай готується до війни та змінює правила призову та мобілізації.

В Україні зафіксовані масові втрати російських елітних частин.

Згідно з витоком секретних матеріалів розвідки США, Кремль не вірив у професійність своїх командувачів, тому під час повномасштабного вторгнення вирішив долучити спецназ до прямих боїв. Однак спецпризначенці зазнали колосальних втрат у цих боях. За оцінками аналітиків три бригади російського спецназу втратили 90-95% солдатів. А на підготовку одного елітного бійця слід витратити близько чотирьох років.

Видання наводить приклад використання спецназу у перші дні війни поблизу Харкова, де російські спецпризначенці діяли без особливої підтримки регулярної армії РФ, через що зазнали значних втрат. Подібна ситуація спостерігалась у Маріуполі, Вугледарі та інших містах.