Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ні в які навчання вірити не варто, - білоруські ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ні в які навчання вірити не варто, - білоруські ЗМІ

Завжди під прикриттям російсько-білоруських військових навчань відбуваються зовсім інші речі

17 січня 2023, 22:31 comments2638
Поділіться публікацією:

З Росії продовжує прибувати в Білорусь військова техніка та особовий склад армії РФ. Відтак наївно думати, що там будуть звичайні навчання. Про в Телеефірі заявила головна редакторка незалежного сайту Білорусі “Хартія’97” Наталія Радіна, пишуть "Коментарі".

Ні в які навчання вірити не варто, - білоруські ЗМІ

До Білорусі продовжує прибувати техніка та особовий склад ЗС РФ

“Як було напередодні 24 лютого 2022 року. Я думаю, що ці льотно-тактичні так звані навчання також є прикриттям для якихось більш серйозних речей. Експерти говорять про створення по суті повітряного ударного угруповання на території Білорусі. Ми бачимо, що надходить зараз до країни і російські винищувачі Су-30 і Су-34, постійно літають військово-транспортні літаки, залізницею прибуває військова техніка і БТР, і БМП, і бензовози. Також прибуває особовий склад ЗС Росії. Кількість російських військовослужбовців на території Білорусі, звісно ж, достеменно не відома, але можна вже говорити, що насправді їх десятки тисяч осіб”, — сказала вона.

Редакторка переконана, що неможливо говорити про якісь навіть більш-менш точні цифри. А інформація, яка є в Telegram-каналі “Білоруський Гаюн”, — це тільки частина даних, одна десята, може бути одна сота того, що насправді відбувається сьогодні в Білорусі.

Також Радіна прокоментувала повідомлення голови Держприкордонслужби України Сергія Дейнека про те, що Росія тримає в Білорусі близько 11 тисяч військових, але ця цифра щодня змінюється через ротацію.

“Білоруські військовослужбовці нам самі кажуть, що кількість росіян на території Білорусі потрібно множити у два-три рази. Тобто насправді їх набагато більше. Тому що вони бачать, зокрема, відомості за особовим складом на різних полігонах, статті витрат, харчування, і кажуть, що про жодні 9-11 тисяч не йдеться. Якщо загалом дивитися по країні, то складно сказати їхню точну кількість, тому що ми отримуємо інформацію з різних місць, не можемо охопити всі військові частини і полігони, але однозначно можна говорити про десятки тисяч. Я думаю, що мінімум 20 тисяч, а то й більше”, — підсумувала Наталя Радіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна надіслала ноту протесту в МЗС Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини