Головна Новини Суспільство Війна з Росією Невтішний прогноз: ЗМІ дізналися, чи має Україна і РФ шанс на мир після смерті Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Невтішний прогноз: ЗМІ дізналися, чи має Україна і РФ шанс на мир після смерті Путіна

За інформацією WP, смерть Навального показала глибину прірви між Україною та російською опозицією

8 березня 2024, 15:40 comments1500
Поділіться публікацією:

Україна та російська ліберальна опозиція, навіть маючи спільного ворога в особі диктатора Володимира Путіна та його оточення, не можуть налагодити співпрацю та тримаються осторонь одна від одної. Це може стати проблемою у майбутньому, коли Україні доведеться вибудовувати відносини з післяпутінською Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

Невтішний прогноз: ЗМІ дізналися, чи має Україна і РФ шанс на мир після смерті Путіна

Україна та Росія. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що реакція українців на смерть Навального була "приглушеною", а часом навіть "ворожою". Тоді як ліберально налаштовані росіяни бачили в Навальному "останню демократичну надію Росії", в Україні більшість "не сприймають Навального як прапороносця демократії".

Також журналісти звернули увагу на промовисту відмову першої леді України Олени Зеленської у США послухати виступ президента Джо Байдена у Конгресі. Олена Зеленська відповіла відмовою лише після того, як дізналася про плани американців посадити її поряд із вдовою російського опозиціонера Юлією Навальною.

"Багато хто в Україні розглядає цю війну як останній розділ у століттях придушення з боку російських правителів і тому бачать ліберальних росіян, зокрема Навальних, лише частиною російського суспільства — та його імперського проекту", — пише ЗМІ.

Однією з претензій українців до російської опозиції є те, що в критиці путінського режиму опозиціонери зосереджені переважно на тій шкоді, яку Кремль завдає самій Росії та російському народу. Водночас російська опозиція "не зайшла досить далеко в засудження вбивства українців та окупації їхніх земель" представниками цього самого простого російського народу.

"The Washington Post" наводить ще одну причину недовіри українців до російської опозиції – її нездатність повалити путінський режим рішучими діями, подібно до того, як самі українці надійшли у себе вдома у 2004 та 2014 роках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль побоюється навіть мертвого Навального: яка заборона вийшла у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини