Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нестерпні умови та катування: що переживають українці в російських тюрма
commentss НОВИНИ Всі новини

Нестерпні умови та катування: що переживають українці в російських тюрма

У Тульській колонії РФ катують українських політв’язнів: Лубінець вимагає негайного втручання

2 вересня 2024, 16:57
Поділіться публікацією:

Український омбудсман Дмитро Лубінець закликав Російську Федерацію негайно припинити катування та нелюдське поводження з незаконно засудженими громадянами України в Тульській області. Останні дані свідчать про жахливі умови утримання кримських татар Сервера Зекір’яєва та Рустема Османова, які зазнають фізичних і психологічних тортур з боку адміністрації виправної колонії № 1.

Нестерпні умови та катування: що переживають українці в російських тюрма

У Тульській колонії РФ катують українських політв’язнів

Зокрема, Сервер Зекір’яєв, засуджений на 13 років позбавлення волі, змушений постійно дихати токсичними випарами з каналізаційної системи. Це не тільки становить загрозу для його здоров'я, але й приводить до серйозних наслідків для його нервової системи. За наявною інформацією, Зекір’яєв вже кілька діб поспіль не має змоги нормально спати через постійну задуху та запалення шийних лімфовузлів. 

Не менш трагічна ситуація склалася з іншим громадянином України, Рустемом Османовим, засудженим на 6 років ув’язнення. З моменту його прибуття до колонії адміністрація навмисно створює нестерпні умови утримання. Зокрема, за повідомленнями, співробітники колонії та підконтрольні їм ув’язнені здійснюють постійні погрози, фізичне насильство та приниження через його українське громадянство.

Нестерпні умови та катування: що переживають українці в російських тюрма - фото 2

Лубінець звернувся до міжнародної спільноти з проханням звернути увагу на порушення прав людини в російських колоніях та вимагати від Росії дотримання міжнародних стандартів у сфері прав людини.

“Закликаю РФ до негайного припинення катувань незаконно засуджених громадян України. Із соцмереж та медіа дізнався про нелюдське поводження з боку адміністрації виправної колонії № 1 Тульської області РФ до незаконно засуджених кримських татар, громадян України. Йдеться про Сервера Зекір’яєва, засудженого на 13 років позбавлення волі, та Рустема Османова, засудженого на 6 років”, — йдеться в повідомленні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини