Несподіваний поворот у Курській області: у США побачили просування ЗСУ

В ISW показали мапу, де видно, що ЗСУ мали успіх біля Суджі

ЗСУ мали успіх на північ від Суджі Курської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Незважаючи на те, що російські війська посилюють контратаки в Курській області українські військові нещодавно просунулися на північ від Суджі Курської області. Геолокаційні кадри від 20 жовтня показують, що ЗСУ просунулися на схід від Черкаського Поріччя (на північ від Суджі).

Російські джерела ISW стверджували, що війська РФ атакували біля Малої Локні та Плехово, а ЗСУ атакували на південний схід від Коренева поблизу Кругленького і Леонідово.

Пов'язаний із Кремлем російський "військор" заявив, що інформацію про захоплення путінськими військами Плехово не підтверджено.

Ні українські, ні російські джерела ISW не повідомляли про атаки у Глушківському районі (на захід від головного "українського плацдарму" в Курській області) 20 жовтня.

Зазначимо, в той же час аналітики моніторингового проекту "DeepState" повідомляють, що російські військові просунулися біля Ольгівки Курської області та Любимівки Курської області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - 18 жовтня 2024 року Україна та Росія провели черговий обмін військовополоненими за схемою "один до одного". Це вже четвертий обмін із початку української операції у Курській області у серпні цього року, що демонструє посилення активності на цьому напрямі.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), після початку українського вторгнення до Курської області 6 серпня частота обмінів значно зросла. Загалом за останні два з половиною місяці було здійснено три обміни, внаслідок яких сторони повернули 267 військовополонених, а також четвертий обмін 18 жовтня, де повернулося ще 95 солдатів. Для порівняння, з початку року до серпня, коли стався наступ українських сил у Курську область, було здійснено лише три обміни.