Неочікуваний крок від Японії: потужна підтримка

Японія надасть Україні гуманітарну допомогу на 400 мільйонів доларів. Кошти підуть на реконструкцію України.

Японія оголосила, що виділяє 400 млн доларів на відновлення України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Виділені грантові кошти від уряду Японії надійдуть на відновлення критичної інфраструктури України, яка постраждала від російської агресії. Загалом кошти будуть виділятись на гуманітарні цілі в Україні: обладнання для розмінування, медичні препарати, засоби для освіти, а також у сферу суспільного мовлення, аграрного сектору та комунальних послуг.

Окрім 400 млн доларів, ще 70 млн Японія виділить на відновлення України через програму розвитку ООН. Наразі відомо, що з початку року між Україною та Японією є домовленість про отримання 600 млн доларів для забезпечення відновлення України від наслідків російського вторгнення.

Нагадаймо, що уряд України спільно з міжнародними організаціями у березні вказали суму потреб для України після війни з Росією. Згідно з аналізом за рік війни на відновлення України потрібно 411 млрд доларів. Час відновлення оцінили у 10 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зафіксовані масові втрати російських елітних частин в Україні.

Також "Коментарі" писали про несподівану роль Угорщини на війні в Україні. Згідно з витоком секретних матеріалів розвідки США, Угорщина надала дозвіл на переправу через свою територію військової техніки для потреб України. Прем'єр-міністр Віктор Орбан наголошував, що проти того, аби військова техніка союзників перебувала, або проїжджала по території Угорщини.