Головна Новини Суспільство Війна з Росією Необхідне розслідування. У Раді не розуміють як так могло статися, що ЗСУ втратили HIMARS
commentss НОВИНИ Всі новини

Необхідне розслідування. У Раді не розуміють як так могло статися, що ЗСУ втратили HIMARS

Росіяни вперше з часу війни змогли знищити реактивну систему залпового вогню HIMARS прямим попаданням ракети «Іскандер». Як заявив в ефірі Свобода.Live нардеп Роман Костенко із цього приводу потрібно провести ретельне розслідування

7 березня 2024, 12:00 comments3363
Поділіться публікацією:

Ворог не вперше влаштовує полювання на установки HIMARS, які знищують його склади, аеродроми та скупчення живої сили, проте цього разу він все ж досягнув успіху. Відомо, що росіяни змогли знищити установку, яка знаходилась за 40 км від лінії фронту. Спершу над нею кружляв ворожий безпілотник, а потім в установку прилетіла ракета "Іскандер". Доля екіпажу наразі невідома.

Необхідне розслідування. У Раді не розуміють як так могло статися, що ЗСУ втратили HIMARS

Установка HIMARS

Разом з тим, відомо, що HIMARS був на балансі 27-ої ракетно-артилерійської бригади. Проте вона зазвичай працює або рано вранці, або вночі. Тому незрозуміло, чому HIMARS стояв на відкритій місцевості посеред білого дня.

Як відзначив Роман Костенко, насправді є багато питань до того, чому ворогу вдалося знищити HIMARS. За його словами, з цього приводу потрібне ретельне розслідування.

При цьому народний депутат підкреслив, що росіяни полюють на ці системи ракетного залпового вогню. Намагаються вести розвідку, щоби з’ясувати, де вони знаходяться. Проте, за його словами, не зрозуміло, чому не було реакції на те, що ворожий безпілотник літав поряд.

Костенко вважає, що екіпаж HIMARS також повинен був бачити, що над ним літає, і згідно отриманих даних займати ту чи іншу позицію.

Народний депутат також підкреслив, що необхідно розібратися і з тим, хто в тому районі забезпечував протиповітряну оборону та безпеку.

Разом з тим, західні ЗМІ називають знищення HIMARS важкою втратою для ЗСУ і реальним успіхом російських загарбників. При цьому вони додають, що насправді знищення однієї установки не є чимось критичним для української армії, адже Сполучені Штати передали Україні 39 таких установок, ще 25 аналогів ЗСУ отримали від союзників із Європи – Британії, Німеччини, Франції, а також Італії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ втрачають на війні західну техніку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини